Magyar Opera

Opera Mini Goal 06

Opera Mini Goal 06

Úgy látszik az Operások nagyon odáig vannak a fociért: a widget világbajnokság és a Goal06 widget után kiadták az Opera Mini speciális, focivébére tuningolt, különleges exkluzív változatát, ami a következő fantasztikus tulajdonságokkal rendelkezik:

  • ingyenes!
  • azonnali táblafrissítés és eredmények
  • pontszámok követése élőben
  • legfrissebb Eurosport, Soccernet, BBC Sports Online, Soccerway, FIFA és más hírek
  • fórumok
  • ... és persze a teljes Web :)

Letölteni mobillal a http://mini.opera.com/goal/ címről lehet.

Ez már nem az első speciális Opera Mini verzió, nemrég jelent meg Németországban az Opera Mini eBay változata, amellyel könnyebben lehet a népszerű oldalon kereskedni. Németország a második legnagyobb felhasználója az eBay-nek az Egyesült Államok után. Az Opera Mininek jelenleg kb. 3,5 millió aktív felhasználója van.

Opera 9 telepítő fordítása

A tegnapi heti előzetes lett az első olyan verzió, amelynek az új típusú telepítőjében már a magyar nyelv is szerepel. A telepítő nagy részének a kódolása hibás, erről tudnak az Operánál, remélhetőleg kijavítják a végleges verzió megjelenésére, bár tudni kell, hogy a magyar nyelv igen alacsony prioritással szerepel a rendszerükben. Viszont ha a kódolástól eltérő hibát találnátok a telepítőben (elírás, hibás mondat, kilógó szövegek), azt sürgősen jelezzétek, hogy legyen idő kijavítani a hibákat. A telepítés elején a [Telepítés indítása] gomb már ki van javítva.

Ha a böngészőben is találtok olyan szöveget, ami hibás vagy nem fér ki, feltétlenül jelezzétek. A telepítő már tartalmazza az aktuális nyelvi fájlt, de külön is letölthető, ha valaki a régi telepítőt használná.

Frissítés: a legújabb buildben már nagyrészt jól jelennek meg a karakterek a telepítőben.

Mégsem lesz közös RSS ikon?

Hírcsatorna

Korábban már szó volt róla, hogy az Opera is a Firefox RSS ikonját fogja használni a hamarosan megjelenő bngészőjében. Mivel az Internet Explorer új verziója is átvette a szóban forgó ikont, logikusnak tűnik ez a lépés, mivel nagyban megkönnyíti az RSS tartalom felismerését.

A legújabb heti előzetes viszont ismét a régi Operás ikont tartalmazza. Ezzel kapcsolatban az Opera a következő megjegyzést tette:

A régi RSS ikonnal kapcsolatban: a Mozilla azt szeretné, hogy (az ikon többi használójával egyetemben) írjunk alá egy megállapodást a hírcsatorna ikon használatáról. Mi tiszteletben tartjuk az ikonhoz kapcsolódó jogaikat, és nem használjuk, amíg el nem rendezzük ezt a kérdést.

Így az Opera 9 végleges verziója továbbra is a régi ikont fogja tartalmazni, ha a megjelenésig sem sikerül megegyezzenek a részletekről. A jövőben viszont várható valamikor az átállás, bár azt nem lehet tudni, hogy pontosan mi is volt a problémája a Mozillának az ikon használatával.

süti beállítások módosítása