Magyar Opera

Mégsem lesz közös RSS ikon?

Hírcsatorna

Korábban már szó volt róla, hogy az Opera is a Firefox RSS ikonját fogja használni a hamarosan megjelenő bngészőjében. Mivel az Internet Explorer új verziója is átvette a szóban forgó ikont, logikusnak tűnik ez a lépés, mivel nagyban megkönnyíti az RSS tartalom felismerését.

A legújabb heti előzetes viszont ismét a régi Operás ikont tartalmazza. Ezzel kapcsolatban az Opera a következő megjegyzést tette:

A régi RSS ikonnal kapcsolatban: a Mozilla azt szeretné, hogy (az ikon többi használójával egyetemben) írjunk alá egy megállapodást a hírcsatorna ikon használatáról. Mi tiszteletben tartjuk az ikonhoz kapcsolódó jogaikat, és nem használjuk, amíg el nem rendezzük ezt a kérdést.

Így az Opera 9 végleges verziója továbbra is a régi ikont fogja tartalmazni, ha a megjelenésig sem sikerül megegyezzenek a részletekről. A jövőben viszont várható valamikor az átállás, bár azt nem lehet tudni, hogy pontosan mi is volt a problémája a Mozillának az ikon használatával.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr8610386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsini 2006.06.17. 00:08:58

mégis lett, az új buildben már a megegyezés szerinti izé van a szép RSS felirat helyett (kivéve persze a skinekben)
süti beállítások módosítása