Magyar Opera

Világbajnokság

Goal 06 widget Opera Widget Világbajnokság

Az Opera is igyekszik meglovagolni a foci VB körüli felhajtást, mégpedig eléggé bőkezű módon: ismét lehet nevezni mindeféle szép és jó widgetekkel az Opera játékára, de most már nem csak különböző kütyüket lehet nyerni, hanem országonként 1000 eurót is.

A játékon részt venni nem túl bonyolult: írj egy szép és hasznos widgetet, jelentkezz vele a játékra, és reklámozd fűnek-fának, hogy minél többet töltsék le. Ha a widgeted eléri az 1000 letöltést, akkor már bekerülhetsz a játékba. Az országokon belüli verseny az 1000 euróért szeptember 15-én zárul le, ekkor az első 30 olyan ország kap díjat, ahonnan legalább 10 widgetet beküldtek (mindegyiknek legalább 1000 letöltéssel).

A 2000 eurós fődíjért újra meg kell küzdeni: ide azok kerülnek be, akiknek a widgete október 15-ig eléri a 25000 letöltést.

Mindez azt jelenti, hogy ha Magyarországot benne akarjuk látni a listában, akkor legalább 10 widgetet kellene beküldenünk. Ha van valamilyen jó ötleted, vagy úgy gondolod, hogy tudnál írni egy widgetet, akkor feltétlenül jelentkezz a kommentekben. Egy Opera widget írásához nem kell nagy boszorkányság, egy kevés AJAX ismerettel már megoldható (lásd a leírást).

Akit pedig nem érdekelnek a widgetek, csak a foci VB, az próbálja ki a Goal'06 widgetet, ahol szépen nyomon lehet követni az eredményeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr2410299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeti 2006.06.11. 19:03:27

Sziasztok!

Csináltam egy „magyar” widget-et, amivel lehet szótárazni, szabadidős programot keresni és valutát átváltani. (Ne éljétek bele magatokat!) Egyelőre még csak saját példányként működik, mert nem tudom, hogy mi módon kell az adott honlapoktól engedélyt kérni. Vagy csak az adott cég készítheti el a sajátját? Ebben kérem a segítségeteket.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2006.06.11. 19:40:37

Szia!

Először is gratulálok :)

Szerintem ebből csinálj három widgetet, és kérj engedélyt attól az oldaltól, amelyet felhasználsz. Az impresszumban általában lehet találni kapcsolatot. Ha a sztaki szótárt használod, akkor tudok segíteni az engedélyhez.

jeti 2006.06.22. 23:09:30

Igen, a SZTAKI szótára. Küldtem nekik levelet is.
Nem jelennek meg jól az ékezetek a widget nevekben.
Egy kérdésem is lett közben.
Azt írtad, hogy: "Biztonsági információk, amelyekből a widget felhasználója megtudhatja, hogy milyen oldalakhoz fog a widget kapcsolódni. Bár ez az adat nem kötelező, minden olyan widgetnek ajánlott megadni, amelyik külső szolgáltatáshoz kapcsolódik."
Hogy adhatok meg egyszerre két oldalt? Egyik egy űrlap küldés eredménye új ablakban, a másik egy link. Vagy a linkeknek nem is kell benne lenniük, csak az űrlapot feldolgozó oldal címének?

<security>
<access>
<host>example.com</host>
</access>
</security>
Ez a helyes megadás?

A widget letöltésekor megjelenik a szokványos letöltő ablak és egy biztonsági figyelmeztetés. Utána „Hiba történt a fájl telepítése közben.” ablakot kapok. De lehet, hogy csak az otthoni php szerver problémája.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2006.06.23. 07:36:23

Az ékezetek hibája a kódolás miatt lehet. Vagy használj utf-8 kódolást (de akkor így is kell elmentened a fájlt), vagy állítsd át a fájl kódolását a html head részében iso-8859-2 -re.

A widget letöltésekor be kell állítanod a megfelelő kiterjesztést (.wdgt) és a content typeot (application/x-opera-widgets), erről itt olvashatsz: my.opera.com/community/dev/widgets/deploy/

Egyébként egyszerű megnyitással működik helyileg?

jeti 2006.06.25. 17:41:39

Köszönöm a tippet, kijavítottam a hibát. (Az xml fájlban kellett kicserélni az utf-8-t iso-8859-2-ra.)

A .wdgt kiterjesztés (átnevezett zip fájl) és a content typeot is stimmel. Ha commander-ben megnyitom „Programfuttatási hiba”-t kapok. Ha Operából megnyitom a config.xml-t, akkor rendesen működik.

süti beállítások módosítása