Magyar Opera

Új telepítőt kapott az Opera 9

A legutóbbi heti előzetes kicsit későn érkezett, de több újdonság is található benne. A legszembetűnőbb újítás a windowsos telepítő lecserélése: a megszokott régi telepítő helyett mostantól a hagyományos Windows InstallShield telepíti fel az Operát. Az új telepítő miatt az Opera valamivel nagyobb lett, viszont több előny is származik a cseréből: könnyebb lesz a hálózati telepítés, könnyebb lesz a telepítő fordítása (vagyis a helyi, lokalizált verziók kiadása!), megjegyzi a régi telepítési beállításokat, utf8 kompatibilis, és nem utolsósorban szebb.

Az új verzió ezen kívül több hibát is javít, több újdonságot is megvalósít (a Web Applications 1.0 draft leírás alapján), a fülek külön fület kaptak a beállításokban, és egy új nyelvi fájlt vezet be, ami az előfutára lehet az új, egyszerűbb nyelvi rendszernek. Emiatt a régi nyelvi fájlok az új verzióval nem működnek. Amint elkészül a fordítás előzetese, közzéteszek itt egy tesztelhető változatot a magyar nyelvi fájlhoz.

Az Operások továbbra is várják a hibákat az Opera hibabejelentő oldalán, főleg a telepítéshez kapcsolódókat. Ha a telepítésnél hiba lép fel, mindeképp jelentsd a hibát, és csatold az install_log.txt fájlt is.

Az Opera 9 új telepítője

Az előzetes verziót semmiképp nem ajánlott a régi, stabil verzióra telepíteni, csak teszetlési céllal érdemes használni vagy kipróbálni, új mappába telepítve. Letölthető az Opera Desktop Team oldaláról, ahol a változások listáját is elérhető.

Frissítés: mivel az új telepítő még elég bogaras, ezért az új build a régi telepítővel is elérhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr377792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fellow 2006.03.20. 20:12:50

//OFF
A telepítő váltás indokolt és örvendetes, de miért pont InstallShiled? 14-15 évnyi szt múltamban párszor már megszivatott a kicsi. (Kedvencem az volt, amikor egy több tíz megás demot nem lehetett feltelepíteni, mert a _telepítő_ működéséhez hiányzott egy pár tíz kb-os dll; amit leszedett volna netről, ha lett volna netem. Logikus, hogy a ~30 megás cuccban nem fér el a ~30k-s dll... Egyéb szépségekről a WineWeeklyNewsban lehet olvasni.)
Nekem az NSIS-hez húz a szivem, de ettől függetlenül örülök a váltásnak.

smv · http://smv.blogsearch.hu 2006.03.20. 21:40:59

Nekem tetszik, bár az előző gyorsabb volt szerintem.
süti beállítások módosítása