Magyar Opera

Opera bejelentések az SXSW-n

Mint azt a mai Opera hírből megtudhatjuk, a cég komolyan képviselteti magát a ma kezdődő, március 11. és 20. között megrendezésre kerülő SXSW, azaz South by South-West rendezvényen, a texasi Austinban.

Ez egy igen jelentős üzleti kiállítás, ami elsősorban a szórakoztatóiparra épít, azon belül is a zenére, filmekre, valamint az interaktív tartalmakra. Egy böngészőgyártó nyilván az utóbbi ponton lép be a képbe: az internet igencsak kimeríti az interaktív média fogalmát.

Ha már kivonulnak, nem üres kézzel érkeznek, hanem viszik a szokásos arzenált, azaz a legfrissebb fejlesztéseket. Így a látogatók kipróbálhatják többek közt a legújabb Opera Minit (a 6-ost), illetve Mobile-t (a 11-est), valamint ezek táblagépekre optimalizált verzióit is.

Egy ilyen esemény jó alkalom a megfelelő üzleti körök figyelmének felhívására, nem véletlen, hogy néhány fontos bejelentéssel is készülnek. Itt mutatkozik be például a szélesebb közönségnek a Dragonfly 1.0 bétája: aki a kísérleti ágat állította be magának, az már most is azt használhatja (egyébként meg naponta csiszolgatják), mint azt a neve is mutatja:

Verziószám: 3812:4488aa7a852d, stp-1-experimental, Opera Dragonfly 1.0 Beta 1 (SXSW)

Másik, minket is érintő újdonság az Opera 11.10, alias Barracuda béta verziója lesz, CSS3 Column, WOFF támogatásal, illetve a Google-féle képformátum, a WebP sem akadály a számára. Ez utóbbit én nem találtam meg a publikus Presto 2.8 listában, ami a 115-ös Core Milestone-ig bezárólag tartalmazza az újdonságokat (ez a verzió kapott helyet az utóbbi néhány előzetesben is), ami arra enged következtetni, hogy újabb verziószám-ugrás várható a bétában.

Frissítés! Megjelent a Twitteren egy hivatalos Opera bejegyzés, ami szerint jövő szerdán (március 16-án) érkezik a 11.10 bétája. Hosszú hétvégéjük lesz a fejlesztőknek...

Egyelőre ennyi a hír, a lényeg: Opera 11.10 béta - hamarosan. Megelőzendő a szokásos "jajj miért ilyen hamar" sirámokat: a béta az csak egy béta, és nem végleges, szóval bármi legyen is a Gyorshívó aktuális státusza - amire szintén nem következtethetünk az előzetesekből -, az változhat a végső kiadásig...

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr422731806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vlevi 2011.03.12. 16:33:13

2039-es buildben javultak a speedial thumbnailjei. Az index.hu pl. nem variál, a magyaropera megkapta a honlap bal felső sarkában lévő képet. Ez így teccetős.
De még mindíg van olyan oldal, amit csak másodikra tölt be :(
pl. makettinfo.hu, ahol, ha a fórum topicjait új lapon nyitom, még mindíg nincs space :(

soulpath 2011.03.12. 16:54:21

A W3C CSS valid logót ki kellene venni az oldalró, vagy kijavítani a bugokat...

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2011.03.12. 17:59:31

@Reaver:
Ezzel én is szívtam a múltkor. Ez az empty string hiba elvileg egy bug a validatorban. A warningok meg ugye nem hibák.
süti beállítások módosítása