Magyar Opera

Akik tényleg rajonganak az Operáért

Úgy látszik, vannak egészen megszállott Opera rajongók is, az alábbi Flickr képek tanúsága szerint.

Ez a leány például éppen egy új Opera tetoválást éget magára:

Itt pedig egy ízletes Opera pizza:

Tovább...

Végleges Opera Mini Androidra

Közel egy éve adtunk hírt arról, hogy az Opera portolja az Opera Minit a Google nyílt telefonos oprendszere, az Android alá. Mindezt a saját fejlesztésű, az Operától szokatlanul nyílt forráskódú MicroEmulator segítségével valósították meg. Azóta a visszajelzéseknek hála elkészült a végleges verzió, így mostantól Android alatt is elérhető az Opera Mini 4.2-es verziója.

A változások listája az első előzeteshez képest:

  • Lehetőség van fájlok letöltésére és feltöltésére, valamint az oldalakat el lehet menteni, így később kapcsolat nélkül is olvashatóak lesznek
  • A videókat a rendszer médialejátszójára irányítja
  • A dupla érintés nagyít és kicsinyít
  • Belső URL mező van a natív beviteli mód helyett
  • A jelszavak karaktereit elrejti
  • A vissza gomb hatására nem lép ki az alkalmazás
  • Javult a trackball sebessége
  • A belső oldalak nagyobb betűméretet kaptak a könnyebb navigációhoz

Az Opera Minit az Android piactérről töltheted le.

Kérdezz az Operától!

Múlt héten egy kis külső noszogatás hatására úgy döntöttünk, hogy készítünk egy interjút az Opera vezérigazgatójával és egyben alapítójával. Örömmel jelenthetem, hogy Jon von Tetzchner vállalta, hogy válaszol az Operával kapcsolatos kérdéseinkre.

Ha neked is vannak kérdéseid, akkor péntekig tedd fel őket az eredeti bejegyzésben, mi pedig összegyűjtjük, kiválogatjuk és elküldjük neki őket. Itt küldheted be a kérdésedet ››

Szégyenfal

Itt gyűjtenénk össze azokat az oldalakat, ahol nem látnak minket szívesen: vagy egyenesen kitiltják az Operát, vagy csak egyszerűen nem foglalkoznak vele, és emiatt nem megy valami, esetleg a rossz ellenőrzés miatt csak az azonosító átállítása után lehet működésre bírni az oldalt.

A lista összeállításában főleg rátok számítunk: ha találtok egy olyan — elsősorban magyar — oldalt, amelyiknek gondja van az Operával, küldjétek be. Mi megnézzük, és ha megérdemli, akkor felkerül a listára, és amennyiben megoldható, erről írunk egy levelet az oldal gazdájának is.

Figyelem! A listára azok az oldalak kerülnek fel, amik az Opera aktuális legfrissebb stabil verziójával nem működnek rendesen.

A listán szereplő oldalakhoz tartozik egy szégyenfok is, ami a következő szinteket kaphatja:

  • használhatatlan — az oldalt semmilyen módon nem lehet működésre bírni Opera alatt. Minősített esetnek számít, ha az oldal kizárólag Internet Explorerben működik.
  • kirekesztő — alapból nem, de IE vagy Firefox azonosítás után már működik az oldal. Minősített esetben csak IE azonosítással megy rendesen.
  • problémás — az oldal egy része működik ugyan, de bizonyos részei egyáltalán nem, vagy csak hibásan mennek Opera alatt (azonosítás csere után is!)
  • esztétikai hiba — az oldal működik ugyan, de valamelyik része nem jól jelenik meg, hiányzik, elcsúszik, stb.

Az oldalakat hetente legalább egyszer újra ellenőrizni fogjuk, hogy a hiba továbbra is fennáll-e rajtuk. Ha időközben a probléma megoldódott, akkor azok az oldalak átkerülnek a javított lapok listájába.

Frissítés: Jelezd a hibát te is a szóban forgó oldalaknak, használd a sablon levelünket!

Frissítés: Adrenaline jóvoltából több oldalhoz is elérhető olyan userjs, amelyik megpróbálja kijavítani a fellépő hibákat. Részletek itt.

Utolsó frissítés: 2013. február 16.

Tovább...
süti beállítások módosítása