Magyar Opera

Sablon levél a kirekesztő / hibás oldalaknak

Szépen gyarapodnak a hibás oldalak a Szégyenfalon, és eddig alig néhány oldal javult meg rajta. Nemrég az Opera szólt, hogy kiemelten foglalkoznak a magyarországi oldalakkal, hogy a legfontosabb, legnépszerűbb oldalak itt is működjenek Operában. Ezt több módon próbálják elérni: miután megvizsgálták a szóban forgó hibát, beépíthetnek a böngészőbe egy fix azonosítócserét, javíthatnak vagy módosíthatnak az Opera kódján (ez esetben a javítás csak a következő nagyobb verzióban jelenik meg), vagy felveszik a kapcsolat az oldal készítőivel, és megpróbálnak közösen egy megoldást kidolgozni.

Mivel a legtöbb esetben a probléma oka a hibás oldalakban található, így a harmadik megoldás lenne a leginkább célravezető (bár a javításokkal az Opera hibatűrő képessége is nő, csak ez valószínűleg a performancia kárára történik). Ehhez szükség van arra, hogy kapcsolatba lépjünk az adott oldal karbantartóival.

Mivel egy fecske nem csinál nyarat, nagyobb esélyünk van, ha többen is írunk az ilyen oldalaknak, így talán inkább hajlandóak foglalkozni a problémával. A kapcsolatfelvételben segíthet az alábbi sablon levél, amit a hibás oldalaknak küldhettek. A kiegészítendő adatokat szögletes zárójelbe tettem, a szöveghez tartozó megjegyzéseket pedig kiemeltem, ezek érrtelemszerűen nem kell benne legyenek a levélben.

Tisztelt [kapcsolattartó neve, vagy oldal neve],

/* Mutasd be magad, említsd meg, hogy használod az oldalukat, és magyarázd meg, miért lépsz velük kapcsolatba. Például: */

[A te neved] vagyok, az [weboldal neve vagy URL-je] felhasználója. Böngészésre az Operát használom, de sajnos az önök oldala [ide írd a fellépő problémát, pl. nem működik Operában, nem jelenik meg rendesen Operában, kitiltja az Operát, stb]. Nagyon örülnék, ha utánanéznének ennek a problémának, hogy a többi Opera felhasználóval együtt teljes értékűen tudjuk használni az oldalukat.

/* Mutasd be, hogyan lehet reprodukálni a problémát, lépésről lépésre */

A problémát a következő módon lehet reprodukálni az Opera böngészőben:

1. [első lépés, pl. URL megnyitása]
2. [második lépés, pl. felhasználónév és jelszó megadása]
[további lépések]

/* Írd le, hogy mi lenne az elvárt működés, mire számítasz (mi történik más böngészőben, amelyikkel működik az oldal) */

Elvárt működés:

/* Írd le, hogy mi történik az Operában a fenti lépések után */

Jelenlegi működés:

/* Ha lehet, írd le, hogy mi okozza a problémát, és adj egy javaslatot a megoldásra (például azonosító csere). Ha javasolt valaki megoldást itt, akkor azt beírhatod ide */

Lehetséges okok a hibás működésre:

Javasolt megoldás:

/* Fejezd be a levelet azzal, hogy megköszönöd az együttműködésüket, és megadod, honnan szerezhetnek további információkat */

További információkat a problémáról az Opera Open the Web oldalán ( http://my.opera.com/community/openweb/ ) találhatnak. Itt kapcsolatba léphetnek az Opera fejlesztőivel, akik segíthetnek a probléma megoldásában. Ha további támogatásra van szükségük, lépjenek kapcsolatba az Operával a dstorey [kukac] opera pont com címen. A teszteléshez az Operát a http://www.opera.com/ címről tölthetik le. Az Opera tartalmaz segítséget a teszteléshez a Tools > Advanced > Developer tools (Eszközök > Haladó > Fejlesztői eszközök) menüpont alatt.

Köszönöm, hogy időt szakítanak erre, és bízom benne, hogy a közeljövőben újra használhatom az oldalukat a kedvenc böngészőmmel.

Üdvözlettel,
[a te neved]

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr301053586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valakiember (törölt) 2009.04.08. 14:57:00

Á, kössz, úgysem erősségem a fogalmazás, úgyhogy mostmár normális levelet tudok írni az oldalaknak. :D

Mondjuk mindegy, mert eddig sokaknak írtam és általában egy burkolt "menny anyádba!"-t kaptam vissza. :D

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2009.04.08. 15:04:49

Igen, csak most mi már csak puhításnak vagyunk, ugyanis az Opera is kapcsolatba fog lépni a nagyobb oldalakkal (a Pistike Kft. tákolt honlapjával nyilván nem). Persze nekik is mondhatják, hogy húzzanak máshova, de ha többen szólunk, akkor talán meggondolják magukat.

Nagykócsag 2009.04.08. 18:23:17

őőőőőőőő. tudom hogy pofátlan vagyok de nagyon lustáknak (mint én) jól jönne egy levélgenerátor automatikus [] kitöltéssel...
ha esetleg ennyire lelkesek lennétek :)

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2009.04.08. 19:08:56

@Nagylilik: Támogatom. De ez a blog.hu-n nem valósítható meg, csak olyan tárhelyeken, ahol engedélyezett a PHP mail() függvény, ami, mivel spamelésre is használható (és elsősorban erre is használják) leginkább sehol nem engedélyezett, van, ahol külön kérésre bekapcsolják és ellenőrzik.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2009.04.08. 19:14:16

@penge™: szerintem csak arra gondolt, hogy valami legenerálja a levelet, amit aztán elég csak bekopizni a levelezőbe és send :)

Az elég durva lenne, ha gombnyomásra küldene mindenkinek a listában egy levelet automatikusan :))

Cirrus 2010.09.23. 12:39:38

Szerintem ez a levél azt sugalmazza, hogy az Opera nem úgy működik, ahogy kéne, gyengébb, elmaradottabb, ezért külön kell foglalkozni vele. Azt kellene hangsúlyozni inkább, hogy az oldal esetleg nem teljesen szabványos, esetleg egyes böngészőkre optimalizált, ezért vannak gondok vele. Talán egy screenshot sem árt. Nem kérésnek, hanem egyszerű jobbítási javaslatnak kell tekinteni, így könnyebb lehet velük szót érteni. Bár ha külsős cég csinálta a honlapot, és azóta nem nyúltak hozzá, akkor valószínűleg ezután sem fognak.
süti beállítások módosítása