Magyar Opera

A Wii használja a legújabb Opera motort

Az elmúlt héten két új Opera verzió jelent meg: a legújabb asztali változat, az Opera 9.20, valamint az Opera végleges változata a Nintendo Wii konzolra. A két verzió között viszont van egy alapvető különbség: a konzolos Opera már egy jóval újabb megjelenítő motort használ, mint az asztali változat. Az Opera Wii ugyanis a jelenleg fejlesztés alatt álló Kestrel motorján alapszik, amelybe már rengeteg hibajavítás és kiegészítés került, és valószínűleg ez lesz az Opera 10 alapja is.

Az Opera 9.20 még mindig ugyanazt a megjelenítő motort használja, mint az Opera 9, eltekintve néhány kisebb hibajavítástól, vagyis 2006. júniusa óta gyakorlatilag változatlan. Az első előzetesig a következő asztali verzióból még mindig hónapok vannak hátra, úgyhogy az újdonságokat addig csak a Wii-s böngészőben tudjuk próbálni, amelyet 2007 júniusáig lehet ingyen letölteni.

Az új motor újdonságai közül sajnos a legtöbb nem publikus, de többek között már támogatja a text-shadow CSS3 szelektort, és olyan régi hibákat is javít, mint a méret kerekítési hiba.

Forrás: Tim Altman blog - The Rendering Engine for the Wii

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr4160310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása