Magyar Opera

Kincsvadászat az Operánál

Kincsvadászat

Az Opera a Halloween közeledtével egy kincsvadászatot indított a MyOpera oldalain. Keresd meg a titkos ajtókat a weblapon egyiket a másik után, és ha sikerül mindet felderítened, a végén megadhatod a címedet, és az Opera postázza neked a kincset, amit találtál... Hogy pontosan mit takar ez a kincs, az sajnos nem derült ki.

Persze mindezt csak akkor, ha elég gyors is vagy, amire már elég kicsi az esély. Nekem kb. 15 perc alatt sikerült végigmenni az ajtókon, egyelőre nem tudom, hogy kapok-e ezért valamit, vagy már én is lemaradtam róla.

Előtelepített Opera Mini a Pannonnál

Magyarországon elsőként a Pannon vezette be az Opera Mini előtelepítését az új mobiltelefonokra, így még több embernek nyílik lehetősége arra, hogy kipróbálhassa a mobil böngészőt. Külföldön már több szolgáltató (főleg a T-Mobile) bevezette ezt a lépést, így érdekes, hogy Magyarországon a Pannon lépett először. Mivel a jelenlegi telefonok túlnyomó része képes Java alkalamazásokat futtatni, így ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy minden Pannonnál vásárolt új telefonon rajta lesz a böngésző. Ez azt is jelenti, hogy a kapcsolat beállításával sem kell sokat bajlódni.

Az Opera egyébként már tavaly decemberben felvette a kapcsolatot a Pannonnal, amikor az Opera Mini végleges változata még meg sem jelent, így a Pannon Wapról már akkor le lehetett tölteni egy angol nyelvű tesztverziót.

Kapcsolódó linkek

Opera Mini Blackberry és Palm Treo készülékekre

Az Opera Mini a mobiltelefonok után még több hordozható készüléken érhető el, továbbra is ingyenesen. Mostantól Blackberry and Palm Treo készülékeken is használható a böngésző, amellyel jelentős adatforgalmat lehet megtakarítani úgy, hogy közben a weblapok is olvashatóbbak lesznek.

Csak 2006 első negyedévében okostelefonokból és PDA-kból 42,1 milliót adtak el a Gartner jelentése alapján. Mivel az Opera ebben a szegmensben piacvezető, így ez akár több millió felhasználót is jelenthet az Operának.

Az Opera Mini idén februárban jelent meg, és azóta 7 millió felhasználó több, mint 1 milliárd weblapot nézett meg vele. A leggyakoribb oldalak, amelyeket a telefonokról használnak: Google keresések, Gmail.com, Friendster.com, MySpace.com, Yahoo Messenger és hi5.com.

Szokás szerint a bejelentéshez egy játék is kapcsolódik: írd le, hogy miért lenne szükséged Opera Minire egy okostelefonon, és nyerhetsz egy készüléket a fenti típusok közül.

Kapcsolódó linkek

Péntek esti sörözés az Operánál

Opera logó söröskupakokból

Nem lehet rossz munkahely az Opera oslói telephelye (meg gondolom a többi sem). Már régebben olvastam, hogy az Operánál elég vegyes a nemzetiségi eloszlás (39 ország képviselteti magát), így aztán jó sok nép ételeit meg lehet ott ismerni. A hangulat vidám, sok a közös porgram, például rendszeresen söröznek együtt minden péntek délután. A legutóbbi sörözésen a mellékelt képen látható Opera logót hozták össze söröskupakokból.

Az Operának jelenleg 325 alkalmazottja van, és most is elég sok pozícióra keresnek jelentkezőket. Nem árt tudni, hogy Oslo a világ egyik legdrágább városa, de ezt leszámítva 10 jó okod is lehet arra, hogy az Operánál dolgozz.

süti beállítások módosítása