Magyar Opera

Előtelepített Opera Mini a Pannonnál

Magyarországon elsőként a Pannon vezette be az Opera Mini előtelepítését az új mobiltelefonokra, így még több embernek nyílik lehetősége arra, hogy kipróbálhassa a mobil böngészőt. Külföldön már több szolgáltató (főleg a T-Mobile) bevezette ezt a lépést, így érdekes, hogy Magyarországon a Pannon lépett először. Mivel a jelenlegi telefonok túlnyomó része képes Java alkalamazásokat futtatni, így ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy minden Pannonnál vásárolt új telefonon rajta lesz a böngésző. Ez azt is jelenti, hogy a kapcsolat beállításával sem kell sokat bajlódni.

Az Opera egyébként már tavaly decemberben felvette a kapcsolatot a Pannonnal, amikor az Opera Mini végleges változata még meg sem jelent, így a Pannon Wapról már akkor le lehetett tölteni egy angol nyelvű tesztverziót.

Kapcsolódó linkek

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr9316664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dagenham · http://bluejaunte.wordpress.com 2006.10.26. 08:15:00

Lehet, azért a Pannon vezette be először, mert T-ék a web'n walk (vagy mi) névre hallgató pompázatos szolgáltatásukat erőltetik, élő embert még nem láttam, aki használta volna :).

Mindenesetre ha tényleg előtelepítve lesz, az nagyjából az utolsó szög a szolgáltatók által kínált "tartalmak" koporsójába, hacsak nem berhelik meg a Minit, hogy mondjuk a kezdőoldal kapásból a szépen összerakott, fizetős letöltésekre mutató linkekkel teleszórt igen hasznos oldalakra mutasson.

Károly György Tamás · http://kgyt.hu/ 2006.11.27. 06:34:25

A norvég Opera cég a Telenorból vált ki annakidején.
A magyar Pannon többségi tulajdonosa a Telenor.
Kell ragozni?

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2006.11.27. 07:59:53

EZT értem, viszont külföldön akkor miért inkább T-Mobile? Máshol is vannak érdekeltségei a Telenornak.
süti beállítások módosítása