Magyar Opera

Csatlakozz a My Opera fordításához!

Először még a Jon von Tetzchnerrel készített interjúban volt arról szó, hogy lesz magyar fordítás is a My Operához, ezt nem sokkal később már ki is próbálhattátok, igaz néhány kisebb rész akkor kimaradt a fordításból. A fejlesztés viszont tovább folytatódik, és ezúttal a My Opera megpróbálja közösségibbé tenni a fordítást: ezúttal bárki beszállhat a fordításba, aki kedvet érez hozzá, és segíthet abban, hogy a My Opera, sőt később az Opera portál felületét mindenhol magyarul használhassuk.

A jelenlegi állapot

A My Opera fordítását egy külön weblapon lehet elvégezni, ahol látható lesz az összes fordítás, és ebben kiemelve szerepelnek a nem fordított, vagy a bizonytalan fordítások (amelyeknél változott az eredeti angol szöveg, így valószínűleg frissíteni kell a fordítást is, ez a fuzzy). Minden bejegyzéshez lehet javaslatot küldeni, ezek elfogadás után kerülnek be a hivatalos fordításba.

Most szinte az elsők között kezdhetünk neki a fordításnak: egyrészt a MyOpera magyar fordítása egészen jól áll, másrészt még csak két nagyobb csapat, egy német és egy lengyel alakult. Ha sikerül gyorsan és jól elkészíteni a MyOpera hiányzó fordítását, akkor nekiláthatunk az Opera főoldalának is, amely ugyancsak elérhető a felületen (bár a magyar nyelvre még nincs engedélyezve, úgyhogy egyelőre nem fordíthatjuk).

Ha szeretnél csatlakozni, itt jelentkezhetsz a kommentekben, vagy küldhetsz nekem üzenetet a bejegyzés elején a nevemre kattintva. A weblaphoz tartozó loginodat és a jelszavadat később küldöm el neked (vagy direkt kapod meg az Operától). Ha összegyűlünk páran, akkor fogok készíteni egy privát fórumot is, ahol megbeszélhetjük a fordítással kapcsolatos dolgokat.

A fordítás az Opera Translate oldalon zajlik, itt meg lehet nézni regisztráció nélkül is a fordítás jelenlegi állását.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr21102542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valakiember (törölt) 2009.05.08. 21:31:45

Sajnálom, szeretnék résztvenni, de sajnos németes vagyok. :S

- Tudom, hogy pozitív kommenteket vártok (inkább), de szeretném jelezni, hogy azé' láttam a cikket. :)

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2009.05.08. 21:48:52

Csak én nem tudok belépni a MyOperás felhasználónevemmel és jelszavammal a translate.opera.com-on?

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2009.05.08. 21:55:58

@penge™: Ez nem a MyOperás felhasználónévvel működik. Ha akarsz csatlakozni, akkor el kell küldenem az email címedet az Operának, és tőlük kapsz logint. Ha kell spéci loginnév (más, mint itt), akkor szólj :)

@Imrityinko: Ez elvileg nem felétlenül akadály, be lehet tenni alapnak más nyelveket is, pl. a németet. Nálam is forrásnak az angol és a német is be van téve.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2009.05.08. 22:08:32

@Karbonade: Ja, azt hittem, hogy a "bárki részt vehet" az olyan Wikipédiás közösségi alapon működik, de ezek szerint nem. Akkor nem lényeges, csak belenéztem, aztán így láttam 1-2 javítani valót.

Például a "Blocked users" az a "Felhasználó tiltása" helyett inkább "Tiltott felhasználók" vagy valami ilyesmi jobb lenne helyette.

De arra nincs időm, hogy hivatalos (vagy nem hivatalos) állandó fordítónak jelentkezzek. :)

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2009.05.08. 22:10:17

@penge™: Ez nem jár semmilyen megkötéssel, egyszerűen csak más loginod lesz, ha nem akarsz nem kell vele foglalkoznod.

Amúgy én se értem miért van így, az is lehet, hogy ez még csak tesztidőszak. Végül is az Opera ezt még nem reklámozta sehol.

littlemat 2009.05.09. 06:48:14

Teljesen koppintották a facebook modelljét? Az jól működött, úgy tudom.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2009.05.11. 13:06:21

Akik jelentkeztek, hamarosan meg kellene kapják a loginukat. Azért ha pár napon belül nem jönne meg, szóljatok.

Továbbra is lehet jelentkezni egyébként :)

Lali_ 2009.05.11. 16:33:20

@Karbonade: Én is jelentkeznék, hátha hagytok még valamit a nyugisabb napokra :)

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2009.05.11. 21:48:52

Aszem várni kell még egy keveset, most eltűnt egy csomó nyelv az oldalról ... Gondolom amíg azt nem rakják helyre, addig nem küldenek loginokat sem.
süti beállítások módosítása