Magyar Opera

Vivaldi 2.10

Megérkezett az évtized utolsó Vivaldi kiadása - harangozta be Jon von Tetzchner a friss, 2.10-es verziót. Levelezőt sajnos továbbra sem kaptunk, de néhány érdekes apróság miatt azért érdemes frissíteni.

A legfontosabb és egyben legkevésbé látható változtatás az, hogy a böngésző mostantól elhagyja a Vivaldi nevet a user agent szövegből, pontosabban csak néhány fehérlistázott weboldal számára fogja mutatni. Azért választották ezt az utat a fejlesztők, mert még 2019-ben is túl sok weboldal használ user agent alapú eltérítést funkciódetektálás helyett.

A változtatásnak két következménye lesz. Egyrészt megszűnnek a kompatibilitási problémák, hiszen az weboldalak mostantól Chrome-ként fogják felismerni a böngészőt. Másrészt a Vivaldi gyakorlatilag el fog tűnni a különféle piaci részesedést mutató statisztikákból, ugyanezen okból. Ebből viszont nem lesz gond, mivel a Vivaldi fejlett felhasználói szám mérő technológiával rendelkezik. (Bővebben máskor.)

Sokkal szembetűnőbb lesz viszont az, hogy mostantól a statikus ütemezés helyett be lehet állítani, hogy a Vivaldi felülete az operációs rendszer sötét-világos színsémáját kövesse. Ahogyan végre azt is be lehet kapcsolni, hogy az eszköztáron elrejtett bővítmények egy külön buborékban jelenjenek meg.

Végül, de nem utolsó sorban, a gyorsparancsok (F2) funkció használatakor jelentős sebességnövekedést lehet tapasztalni, köszönhetően a kapcsolódó hibajavításoknak és fejlesztéseknek.

LetöltésVáltozáslista

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr1215359212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása