Magyar Opera

Megjelent az Opera 19 stabil kiadása (19.0.1326.47)

A 19-es verzió hibajavítása az ünnepek miatt kissé elhúzódott, de végre elérte a stabil minősítést. Lássuk, hogy milyen új funkciók kerültek bele a 18-as stabil verzióhoz képest:

  • Könyvjelzősáv (Most már alapértelmezetten engedélyezve. A használat előtt a beállításokban be kell kapcsolni.)
  • Témakészítő (A beépített témakészítővel saját háttérképeket állíthatunk be a belső oldalaknak, többek között a gyorshívónak. Ezen kívül böngészés közben bármely képre kattintva a helyi menüből is beállíthatjuk az adott képet háttérképnek.)
  • Haladó és "power user" beállítások (Egyelőre még csak néhány opcióval, de folyamatosan bővülni fog.)
  • Szinkronizálás (Egyelőre még kisebb bugokkal és kevés tartalommal, de már élesben is használható. Először engedélyezni kell a flags-ben, majd a főmenüből lehet elérni. Jelenleg még csak a gyorshívó és a gyűjtőlap elemei, valamint a saját keresők szinkronizálódnak. A tartalom folyamatosan bővülni fog, és webes felület is lesz, mint a régi Linknél.)

Emellett a fejlesztők büszkén jelentik, hogy az új Operához már több, mint 700 kiegészítő érhető el, és ahogy bővül az API-k száma, úgy ez a szám is növekedni fog.

A teljes változáslistában látható, hogy egy visszalépés is történt. A HiDPI (magas felbontású) mód ideiglenesen kikapcsolásra került Windows alatt, mert sok problémát okozott. Emiatt voltak gondok többek között a Youtube-bal is.

Letöltés: Windows/Mac

süti beállítások módosítása