Magyar Opera

Vivaldi Mail

Ahogy egy korábbi bejegyzésben ígértük, egy külön bejegyzést szentelünk a Vivaldi email szolgáltatás technikai részleteinek. A blog profilja ugyan az Opera céggel és termékeivel kapcsolatos, de a My Opera megszűnése után keletkezett űrt mi más is pótolhatná jobban, mint a Jon Stephenson von Tetzchner nevével fémjelzett szolgáltatás.

Az email fiók igénybevételéhez először regisztrálni kell a vivaldi.net oldalon. A portál által nyújtott szolgáltatásokról már volt szó korábban, ezért azokat most nem részletezzük, csak az email fiókot. Azt viszont éredemes megjegyezni, hogy a Vivaldi bizonyos mértékben moduláris felépítésű. Az alap funkciók mellé alkalmazásként telepíthetjük például a naptárat vagy a hírolvasót, amiket aztán a portálba beépülve használhatunk.

Az email fiók külön aloldalon érhető el. A szolgáltatás motorját a Roundcube nyílt forráskódú webmail kliens adja. A fontosabb technikai részletek:

  • Az email cím felhasználónév@vivaldi.net formájú.
  • Valódi álnevek (aliasok) nincsenek. A Gmailhez hasonlóan felhasználónév+álnév formában lehet nem valódi álneveket létrehozni.
  • Szűrőket jelenleg nem lehet létrehozni. Több szintű mappaszerkezetet viszont igen.
  • A fiók mérete 5GB.
  • Egy levél maximális mérete 35MB.
  • Naponta maximum 100 emailt lehet küldeni.
  • Az IMAP, POP és SMTP szerverek címe mail.vivaldi.net. A portszám sorban 993, 995 és 465.
  • A felület magyarul is tud, viszont magyar nyelvű helyesírás ellenőrzőt nem tartalmaz.
  • A levelek mozgatása illetve a csatolmányok feltöltése drag and drop módszerrel is működik.
  • Aláírás, címjegyzék, HTML szerkesztő, olvasási visszaigazolás valamint vCard importálás és exportálás van.

Fontos, hogy ezek az adatok a bejegyzés megírásának időpontjában érvényesek. A szolgáltatás még új, jelenleg is folyamatos fejlesztés és finomhangolás alatt áll. A naponta küldhető emailek száma, illetve az emailek mérete valószínűleg növekedni fog. A további tervekben szerepel a szűrők illetve a valódi álnevek bevezetése.

Regisztráció után érdemes átnézni a beállításokat, és felfedezni a felületet. Az alapértelmezett, Litecube nevű skin több rejtett panellel is rendelkezik, amik különböző adatokat és beállítási lehetőségeket tartalmaznak. Technikai szempontból a Vivaldi Mail jelenleg nem a legjobb szolgáltatás, de akinek megfelelnek a korlátozások, az egy nagyon kellemes felhasználói felülettel és rengeteg opcióval rendelkező email fiókhoz jut.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr665850254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RaidX 2014.03.09. 09:08:37

Már van magyar helyesírás-ellenőrzője.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2014.03.09. 10:23:25

@RaidX:
Nálam még mindig nincs. Ha nem HTML szerkesztőt használok, akkor az Opera ellenőrzője működik, de a HTML szerkesztőre nem tudok magyart állítani.

RaidX 2014.03.09. 11:50:43

@Nekomajin:
Állítani én sem tudom sehol de működik. Először mindent englisül ellenőrzött majd pár levél után váltott magyarra.

Darkcomet 2014.03.10. 07:18:22

Én tegnap óta (március 9) nem tudok bejelentkezni, nem fogadja el a jelszavamat. Magára a Vivaldira be tudok lépni, de a levelezési szolgáltatás Login Failed hibaüzit küld, kliensből meg egyértelműen a jelszóval problémázik. A hiba nem csak nálam jelentkezett, van topic is róla. Ami kissé aggasztó, az az számomra, hogy az üzemeltetők látszólag le se tojják az egészet, legalábbis az user szintű durrogáson kívül fejlesztői, üzemeltetői hozzáazólással nem találkoztam.

Balii92 2014.03.10. 21:12:48

Tegnap regisztráltam és örültem, hogy végre szabad a nevemből kreálható normális e-mail és nem kell semmi szám meg egyéb. Sajnos az öröm hamar elmúlt, mert még egyszer sem tudtam belépni rá :(

Darkcomet 2014.03.11. 07:37:48

Na, ma reggelre megjavult. Persze ne legyünk igazságtalanok, hiszen egyelőre béta állapotban van az egész.

RaidX 2014.03.11. 11:01:04

@Balii92 esetleg próbálj meg újra regisztrálni. Nekem is a harmadik regisztráció volt az eredményes. A többi mint ha nem is lett volna.

Ami viszont zavar, hogy minden e-mail figyelő érkezetteknek tekinti a régen olvasott leveleket.

Darkcomet 2014.03.11. 11:58:15

@Balii92: @RaidX: 24 órás leállásuk volt. Vasárnap estétől hétfő estéig. Nekem már flottul működik újra.

RaidX 2014.04.12. 17:15:05

Az SSL mizéria miatt jelszót akartam változtatni ami után sehogy sem sikerült belépni. Vissza kellet az eredeti jelszót állítani, hogy beengedjen.

RaidX 2015.02.22. 15:06:00

Szívat a vivaldi mail. Nem tudok benne levelet írni. Nem lép be abba a területbe ahol írni lehetne. Beírom a címet, tárgyat és nincs tovább. Próbáltam Opera 12.17, 26, 28 és vivaldi böngészőkben de az eredmény ugyan az.

RaidX 2015.11.11. 15:55:08

Korábban nem tudtam webes felületen levelet írni még be nem kapcsoltam a html opciót. Most megint nem tudtam írni végül ki kellett kapcsolni a html-t és akkor ment. Elég lassan akar elkészülni ez a levelező.
süti beállítások módosítása