Magyar Opera

A hét hírei - 2010. október 30.

Két és fél évvel ezelőtt már volt hasonló kezdeményezés a Magyar Opera blogon, nevezetesen, hogy egy cikkben összefoglaljuk az Opera körüli történéseket, különös tekintettel az olyan "kis színesekre", amik önmagukban aligha érnek meg egy cikket. Vagy csak egyszerűen időhiány miatt nem kapnak, nekik is jobb egy ilyen hírben szerepelni, mint sehogy.

A dolog nem egyedülálló - mondjuk annak idején sem volt az - az Opera fejlesztői közül például Haavard is indított hasonló sorozatot a saját blogján, ami számunkra egyszersmind információforrásként is szolgál. Olyan szempontból is jól jöhet a "feltámasztás", hogy mostanában azért elég sok minden történik az Opera háza táján, és talán több információ is áll rendelkezésre, például a Twitteren.

Opera Mini: 71,2 millió felhasználó

A hét közepén menetrendszerűen megjelent az Opera által kiadott State of the Mobile Web riport legfrissebb kiadása. Ezúttal 2010. szeptembere volt a fókuszban. Ebből kiderül, hogy az Opera Minit - a világ legnépszerűbb mobilos böngészőjét - már több, mint hetvenmillióan használják, a konkrét érték 71,2 millió, ami bő 7%-os növekedést jelent egyetlen hónap alatt, így a létszám a tavalyi adatokkal összevetve pontosan megduplázódott.

Ez a növekmény persze az oldalletöltésekben is megmutatkozott, hiszen ezek száma már alulról nyaldossa a 37 milliárdot - szemben a múlt havi 34 milliárdos értékkel. A letöltött adatmennyiség növekedése még ezt is túlszárnyalja. Augusztus hónap 490 terabájtjával szemben szeptemberben már az 535 terát is meghaladta, ami 8,5%-os növekedést jelent, az elmúlt egy évre vetítve pedig 135%-ot. Ez különösen annak fényében szép eredmény, hogy augusztusban eggyel több nap szerepel a jelenleg érvényes naptárak alapján.

Tovább...
süti beállítások módosítása