Magyar Opera

Konvertáljunk videót JavaScripttel ASCII kóddá

A következő postban már jó ideje gyűjtögetem azon oldalak címeit, ahol nem csak száraz szintetikus tesztek vannak, hanem valódi aktív tartalom. Ezeken az oldalakon ki lehet próbálni a HTML5, JavaScript és Canvas sokrétűségét.

Az egyik legismertebb ilyen oldal, amely Operával is működik, ellentétben az Apple hasonló oldalával a Chrome Experiments oldala.

Van még néhány hasonló gyűjtő oldal, az egyik a Canvas Demos ahol mindenféle Canvasban és JavaScriptben írt játékok vannak a memóriától a Super Mario-ig és a HTML5Games.com.

Ezen az oldalon például egy 3D-s, 360 fokban forgatható mobiltelefon van. Természetesen HTML-ben, ehhez sem szükséges semmilyen beépülő.

Itt a renderelési sebességet lehet tesztelni.

Itt egy Tetris játék van HTML alapokon, de régi, klasszikus FPS játékaink sem maradhattak ki a sorból. Bár ezek az FPS-ek még nem teljes játékok, de készült már Wolfenstein és Doom is JavaScript+Canvas-ban.

A következő oldal már kicsit jövőbe mutató, ahol valós időben konvertálhatjuk a HTML5 videót ASCII kóddá.

A HTMLRocks oldalán van egy több részből álló bemutató.

Amint a fenti példák is mutatják, ötletben nincs hiány, már csak az erőforrásigényt kell még a jelenleginél is lejjebb dolgozni és végre búcsút mondhatunk a zárt és harmadik féltől származó megoldásoknak és az ehhez szorosan kapcsolódó biztonsági réseknek, instabilitásnak és memóriaszivárgásoknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr302082678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsini 2010.09.13. 11:48:02

az első mondatot fogalmazd meg újra, kicsit szerencsétlen lett :)

ajánlott nézegetnivaló még:
html5games.com/

Dzsini 2010.09.13. 11:50:18

más: "például egy 3D-s, 360 fokban forgatható mobiltelefon van. Természetesen HTML5-ben, ehhez sem szükséges semmilyen beépülő."

az oldal címe: "f what can be achieved with HTML 4." - IE6-on is működik, teljesen böngészőfüggetlen, csak egy vödör képet váltogat egérpozíciótól függően, sima hétköznapi Javascript.

Dzsini 2010.09.13. 11:54:17

a "HTML5-ös" tetris valid strict 4.01-es HTML kód, abban is csak sima javascript van, még canvas sem.

littlemat 2010.09.13. 14:46:51

Ó! A prezentációban van egy geolocation-ös dia, ami pár méterre pontosan megmondta a mobilnetes helyzetemet. Kicsit ijesztő, de azért lehet ez hasznos is! :)

ap · http://premiumlivesets.hu 2010.09.13. 22:04:09

a wolfi nálam kicsit meg van zuhanva, mögé látok a falnak, az ajtó kinyílik, de mégis ott marad, persze át tudok rajta menni, meg ilyen apróságok :))

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.09.14. 16:05:08

@ap: A falon néhol az eredeti játékban is át lehetett látni. Átmenni én nem tudok.

ap · http://premiumlivesets.hu 2010.09.15. 08:42:31

@penge™: az lehet, de nem minden saroknál :D
Nálam duplaajtó van.... az első kinyílik, a második a helyén marad, viszont azon csak átmenni lehet, kinyitni már nem :)
süti beállítások módosítása