Magyar Opera

Itt az Opera Mobile 10 beta 3 (WinMo, s60)

Alig néhány napja adtunk hírt arról, hogy a barcelonai Word Mobile Congress rendezvényen (WMC 2010) az érdeklődők többek közt megtekinthetik az Opera Mobile legújabb, 3-as bétáját. Akkor még úgy gondoltam, hogy ezt követően 1-2 hónap kell majd a megjelenésig.

Tévedtem. Ugyanis már a mai napon elérhetővé vált az új termék, szokás szerint Windows Mobile és Symbian s60 rendszerű telefonokra. Ebben számos hibajavítást mellett néhány hasznos újítást is találunk.

Az egyik a Flash Lite beépülő kísérleti támogatása. Ennek használhatósága erősen változó, az élmény nagyban függ a futtató telefon hardverétől. Egyelőre meglehetősen optimalizálatlan, a fejlesztők szerint az 1GHz-es Snapdragon processzort alkalmazó HTC Touch HD2-n már élvezhető a dolog...

Még egy csavar a történetben, hogy click-to-play támogatást is kapott a böngésző, azaz a Flash tartalmak csak kattintásra töltődnek be, egyébként csak a helyük látszik. tekintve, hogy néha az asztali gépek is megfekszenek tőle, ez egy bölcs lépés volt. Dupla kattintással elvileg teljes képernyőre is méretezhetjük, hogy jobban látszódjon.

Ha telepítetted az Operát, és a Flash Lite-ot, még mindig nem látsz majd semmit, ehhez ugyanis engedélyezned kell a beépülőket a beállításoknál. A beépülő ráadásul csak érintőképernyős modelleknél működik.

Még egy okosság, hogy végre a Link támogatás is teljes körű lett. A béta 2 ugyanis csak egy külön "Opera Mini" nevű mappát szinkronizált. Figyeljünk, mert az ide mentett könyvjelzőinket - így minden telefonon lévőt is - elvesztjük, ha felülírjuk a régi Mobile-t!

A fentieken túl szót érdemel még a teljes billentyűzettel ellátott telefonok támogatása, illetve az úgy általában a beviteli elemek terén bekövetkezett javulás.

Felhívnám mindenki figyelmét, hogy ez még mindig csak egy béta kiadás, a Flash támogatás pedig különösen az! Aki akarja, az alábbi linkről töltheti le a böngészőt, a hibák listáját pedig megtalálja a blogbejegyzésben.

Opera Mobile 10 beta 3 Windows Mobile-ra és Symbian s60-ra

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr781752538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ytg 2010.02.12. 18:14:30

Még reklámszűrés kellene bele és még akár fizetnék is érte.
(+ iPhone, Android támogatás ha véletlenül lenne pénzem új telefonra.)
süti beállítások módosítása