Magyar Opera

Opera Mini és Mobile bejelentések

Miközben türelmetlenül várjuk az Opera 10.5 első - Windowsos - bétájának megjelenését, a fejlesztők nem ültek a babérjaikon a többi részlegnél sem. Noha számos mérnököt vezényeltek át a PC-s változat mielőbbi helyrepofozásához, úgy tűnik maradtak még néhányan a mobilos részlegnél is. Különben aligha tehették volna meg a mai bejelentésüket...

Arról van ugyanis szó, hogy az Opera a közelgő 2010-es Mobil Világkongresszus (MWC - Mobile Word Congress) alkalmából - szokás szerint - számos újdonságról rántja majd le a leplet. Ezek közül kétségkívül az iPhone-on használható Opera Mini hangzik a legizgalmasabban.

Sajnos még ha el is jutnánk a kongresszusnak helyt adó Barcelonába, akkor sem tekinthetnénk meg, hiszen egy zárt körű, újságíróknak és Opera partnereknek szóló exkluzív bemutató lesz. A termék nagyon ígéretes, a fejlesztők saját mérései szerint 6-szor gyorsabb, mint a Safari. Ami mondjuk nem is olyan nehéz, hiszen ugyanaz a szerver-kliens felállás működteti, ami a Minit a világ legnépszerűbb mobilos böngészőjévé tette. Az már egy más kérdés, hogy az Apple engedi-e majd a Mini-t indulni az Apple Store-ban...

Talán kevésbé meglepő, de biztosan nagyon sokakat érdeklő termékeket is bejelentett az Opera. Ezeket szerencsére már bárki megnézheti a helyszínen, ha február 15-16-án kilátogat az Opera pavilonjába (1. terem, C44-es stand). Mit lehet itt nyomorgatni?

  • Opera Mobile 10 béta 3 Symbian s60 és Windows Mobile rendszerekre
  • Opera Mobile 10 béta az Android operációs rendszerre
  • Opera Mini 5 béta különböző mobil készülékeken futtatva
  • Opera Widgets keretrendszer bétája Symbian s60-ra és Windows Mobile-ra

Barcelona persze messze van, de ha ki nem is próbálhatjuk ezeket a termékeket, legalább a létük bizonyossággá válik. És ne feledjük, általában az ilyen bemutatókat követően 1-2 hónappal publikusan is elérhetővé váltak programok, szóval fel a fejjel. Várjuk őket...

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr381747023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blint63 2010.02.10. 19:08:55

Ha az Apple is szivózik, menjenek a Microsoft után a bíróságra, már épp itt lenne az ideje, h megfingassák ezt a bagázst is.

Nameless® · http://dirtywindows.hu/ 2010.02.10. 19:28:18

pont most írtam egy előző postba egy ugyan ilyen hsz-t . :D :D

Csak az Apple nem hülye. Ha megtíltanák nekik hogy belerakják a cuccaikba a saját cuccaikat, átcsoportosítanák az iLife csomagba pl a safarit, itunest, meg a többit és kb ennyi. iPhone hoz is adnának egy minidisket amin rajta van egy safari amit felrakhat itunessal.

Dagenham · http://bluejaunte.wordpress.com 2010.02.10. 20:01:30

Steve biztos nem fog örülni az Opera Mini-nek, a kedves felhasználó még a végén Opera Link-et használna az Apple saját megoldásai helyett :).

(Már ha van neki ilyen egyáltalán, most így nagy hirtelen nem rémlik.)

Nameless® · http://dirtywindows.hu/ 2010.02.10. 20:07:35

nincsen.. még most kezdik lemásolni. a google volt az első, aztán a mozzillások.

apple sehol sincs ... nagyon jók a cuccaik, de minden programjuk csak 1 dolgot tud safari böngészni imail ímélezni, semmit többet. az opera asztali a fél maces dockot feleslegessé tenné. :D:D

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.02.10. 20:32:08

@Namelesske: A Safarinál valóban nincs, de fizetős cloud már régóta van nekik .Mac néven.

Teddy Beer 2010.02.10. 20:55:15

tartok tőle, hogy a stabílnak ítélt 10.50 után még sok frissítés jön a mostani tempóval. Így az a 1-2 hónap lehet 3 is és akkor a Mini 5 még sehol. Remélem nem lesz 2 éves a 4.2.

beef 2010.02.11. 08:40:06

Esélytelen, hogy Apple engedélyezze, mivel olyan szerződései vannak szolgáltatókkal, hogy az adatforgalom után is pénzt kap.
Na most ugye Opera Turbo pont a zsebéből venné ki a pénzt.
süti beállítások módosítása