Magyar Opera

Opera Unite stressz teszt

Az Opera 10 megjelenése körüli felhajtásban kicsit mellőztük a Unite-ot, viszont a fejlesztése nem állt le. Mivel már nem kell tartsák magukat semmilyen határidőhöz, így a nyomás is kisebb lett a fejlesztőkön, ezáltal jobban odafigyelhetnek a stabilitásra, ami a Unite esetében igencsak fontos lenne, és eddig sok probléma volt ezzel kapcsolatban.

Szerencsére a Unite alapjai már jól működnek, úgyhogy elérkezett az idő a keményebb tesztelésre, az ún. stressz tesztre, ami azt jelenti, hogy megpróbálják a rendszert a teljesítőképessége határáig húzni, és megnézik, hogyan viseli a megnehezített körülményeket.

Ezt persze nem egyszerű mesterségesen előidézni, úgyhogy készítettek egy speciális Unite szolgáltatást, a Sonart, amelyen keresztül terhelés alá tudják vonni a szervereiket. Úgyhogy ha segíteni akarsz a tesztelésben, csak ezt a szolgáltatást kell telepítened a Unite-hoz, és ha futtatod, akkor a géped automatikusan részt fog venni a szerver terhelésében.

Sonar Unite szolgáltatás letöltése

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr951375882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valakiember (törölt) 2009.09.12. 09:27:07

Mivel nem vagyok jogász - bár szerintem ha illegális volna akkor nem így tervezték volna meg -, de amikor Opera Unit Media Playeron számokat osztok meg azt egy határozott jobb gomb -> tartalom mentése más néven... klattyintással le lehet menteni eredeti formában.

Ez legális vagy illegális?
Mert megosztottam az összes gépen található számot és hát nem mindegyik szabad terjesztésű - bár én általában legális helyekről legális módon töltöm le a számokat.

Amúgy itt a megosztás:
00.csimre.operaunite.com/media_player/

Dzsini 2009.09.12. 10:29:12

írják a Unite-nál, hogy minden felhasználó a saját országában hatályos törvények alapján cselekedjen a szolgáltatásokkal kapcsolatban.
Tehát: nálunk hangzó és képanyagot lementeni-letölteni nem illegális (ezért van mindenen, még a pendrive-okon is matrica), viszont feltölteni, megosztani igen - vagyis amíg kihelyezed a Unite-ra a dolgaidat, addig nem követsz el törvénysértést, viszont abban a pillanatban, hogy valaki elkezdi tőled tölteni (akár streamelni akár menteni), már igen, mert feltöltés történik.

Valakiember (törölt) 2009.09.12. 10:54:34

@Dzsini: Amúgy most gondoltam bele nem épp jó helyen kérdeztem, mert tótiában lakom. :)

Mindegy, gondolom nálunk is hasonló a helyzet. :D

Dzsini 2009.09.12. 11:29:09

Valószínű hasonló, de nézz utána azért, teljesen más is lehet.
A feltöltéssel kapcsolatban Magyarországon például a törvényben van egy lehetőség, ami alapján ha jelszóval véded le a megosztásaidat - tehát nem mindenki számára adod meg a lehetőséget, hanem csak az ismerőseidnek, az ugyanúgy engedélyezett, mintha személyesen másolnád neki egy kazettára át - amíg mindezt haszonszerzés nélkül teszed. Tehát Unite-ra lefordítva, én nyithatok Media player modult, de jelszóval kell védenem, és nem szabad a fél internet számára közkinccsé tenni a jelszót.

Valakiember (törölt) 2009.09.12. 11:42:04

@Dzsini: Mondjuk konkrétan nem azért kérdezem, mert félek a büntetéstől, mert szerintem elég kicsi a valószínűsége, hogy ezért büntessenek - bár, ami késik, nem múlik -, csak azért kérdeztem, mert ma, hogy leteszteltem ezt a modult is láttam, hogy egy sima jobb klikkel le tudom menteni a számokat eredetiben.

Valakiember (törölt) 2009.09.12. 15:36:26

Nah, a mai napra feladom az unite kínzását.

Csináltak nálam páran szép kis forgalmat: img43.imageshack.us/img43/8097/nvtelenmj.png , jelenleg a sávszélemet vissza adom a P2P-nek. :D

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2009.09.12. 15:40:44

@Imrityinko: Ha Szlovákiában élsz, ott nem hiszem, hogy komolyan vennék. Mindenki onnan rendeli a írható DVD-ket, mert ott 49Ft, amíg itt nálunk 150-nél kezdődik. :D

Egyébként meg tényleg csak akkor szoktak büntetni, ha komoly haszonszerzést követsz el. Ezek a mostanában lévő kirakatperek inkább megfélemlítésnek vannak.

A megosztás pedig majdnem mindenhol bűn, de egyes országokban (konkrétan Spanyolországban volt ilyen nemrég, mikor ez kiderült) csak akkor büntetnek érte, ha anyagi hasznot húzol belőle. Tehát ott gyakorlatilag legálisan oszthatsz meg akár több száz terabájtnyi cuccot, amíg nincs reklám az oldaladon, vagy ilyesmi, addig legális.

ps: Egyébként tényleg jó az Operában a Linkek panel. ;)

Valakiember (törölt) 2009.09.12. 15:50:45

@penge™: Én meg a haszon. Gyakran a több DVD-s dolgokat is sokaknak ajándékba adom - én veszem a DVD-t is... :S :D

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2009.09.12. 23:23:19

@Imrityinko: Egyébként gondolkodok rajta, hogy kéne valami egyszerű lehetőséget nyújtani, ahol megoszthatnánk egymás között a Unite-os linkeket. Viszont jó lenne, ha mégsem lenne teljesen nyílt ez az egész. Egyelőre gondolkodom rajta, bár még a Unite sem megy tökéletesen, szóval van még időnk :)

Dagenham · http://bluejaunte.wordpress.com 2009.09.14. 10:22:08

@Karbonade: Előbb-utóbb csak eljutunk a meghívásos alapon működő fájlmegosztóig :).

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2009.09.19. 23:18:26

Nem tudja valaki, hogy lehet a legegyszerűbb módon megtekinteni egyes Unite szolgáltatások verziószámát?

resius 2009.09.20. 18:23:21

a unite info szolgáltatás nem írja ki?

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2009.09.20. 18:48:52

@resius: Nem, az csak a szerverinfókat, elérési útvonalakat, meg a fájlrendszerrel kapcsolatos dolgokat írja ki.
süti beállítások módosítása