Magyar Opera

Opera Dragonfly alfa 3

Miközben egyre újabb és újabb verziók jelennek meg az asztali Opera verzióból, próbálgathatjuk a legfrissebb Opera Mobile-t, vagy éppen minialkalmazásokat fejleszthetünk a fődíj reményében, más újításokra is érdemes odafigyelni. Most például az Opera webfejlesztő eszközére, ami a napokban jutott el a következő fejlesztési állomására. A Dragonfly 3. bétáját nem nehéz beszerezni, hála az újfajta, hibrid technológiának, aminek köszönhetően automatikusan mindig a legfrissebb verzió indul el, ha az Eszközök menü Haladó, Fejlesztői eszközök pontját választjuk.

Az új, publikus verzió rengeteg javítás mellett újabb funkciókat is hoz magával. Az első ilyen újítás a lokalizáió támogatása. Az angol mellett egyelőre a német változat érhető el, de nemsokára további nyelvek is rendelkezésre állnak majd. A magyar verzióról nincsenek információim, annyi azonban bizonyos, hogy sajnos nem ennek van elsődleges prioritása, hanem az olyan nagy "felvevőpiacok" nyelvének, mint az orosz, vagy az indonéz...

Tovább...

Fedezd fel az Operát!

Az Opera az egyetlen olyan böngésző, amely mindent tartalmaz ahhoz, hogy hatékonyan, gyorsan és biztonságosan vehess részt az online világban.

Az Operában nem kell kiterjesztéseket telepítened, hogy használhasd a fejlett funkciókat. Fedezd fel, mi mindent nyújt neked az Opera, hogy valóban élmény legyen a böngészés!

 

Személyre szabás

 
Tovább...

Várható My Opera újítások

Mint az egy ideje ismert, az Opera rövidesen felfrissíti közösség portálját, a My Opera-t. Ez a honlap lehetőséget biztosít a tagoknak arra, hogy saját blogot indítsanak, fórumozzanak, vagy megoszthassák egymással a fotóikat. A My Opera fiókhoz ingyenes tárhely is tartozik, valamint itt találjuk meg az Opera Link-et, ami egyes beállításainkat képes szinkronizálni a különböző Operák között.

Ez a portál szolgálja ki továbbá számos Opera szervezet blogját, így a jól ismert Desktop Team honlapot is, de itt találjuk meg többek közt a böngésző személyre szabásához szükséges bőröket, vagy éppen az egyedi Operás háttérképeket, gombokat. Az Opera Watch egyik legutolsó, azóta már eltávolított bejegyzése néhány friss információt is közöl a tervezett változtatásokkal kapcsolatban. A sok apróbb újítás mellett megemlít egy nagyon örvendetes változtatást is, nevezetesen az eddigi 300MB-os tárhely 1GB-ra bővül a közeljövőben!

  • mobil nézet gomb, hogy lásd, hogyan néz ki az oldalad mobiltelefonról szemlélve
  • kínai, olasz, japán, orosz, norvég és spanyol nyelven is elérhető lesz
  • Opera Link menüpont a felső legördülő menüben
  • 1GB tárhely a fotóknak és a fájloknak
  • szerkesztők által legjobbnak ítélt fotók elkülönítése
  • diavetítési lehetőség a fotóalbumoknál
  • több képet tartalmazó ZIP fájl feltöltésének lehetősége
  • az erőszakos, erotikus tartalmú, nem oda illő képeket jelenteni lehet majd
  • a "hét embere" szekcióban megtekinthetőek lesznek a korábbi díjazottak is
  • egy új smiley, és még sok más...

Frissítés: Újra elérhető az eredeti Opera Watch cikk.

Frissítés 2: Az új portál kódját már lezárták, jelenleg a hibák keresése zajlik. Előreláthatóan november közepén indul el élesben is az új szolgáltatás.

 

Opera 9.62 - újabb biztonsági javítás

Alig néhány nappal az előző biztonsági javításokat tartalmazó kiadás után az Opera ismét egy újabb verziót volt kénytelen kiadni, amely további biztonsági réseket foltoz be. A frissítés az új verzióra ezúttal is minden Opera felhasználó számára ajánlott!

Fontos megjegyezni, hogy az Operának ezekkel a javításokkal jelenleg nincs egyetlen ismert biztonsági rése sem a Secunia jelentése szerint. Továbbra is számíthatunk arra, hogy az Opera a biztonsági hibákat a lehető leghamarabb, sokszor még a nyilvánosságra hozatal előtt kijavítja.

Az új verzió két hibát javít:

  • az előzménykeresés már nem használható külső kód futtatására (hiba leírása)
  • a hivatkozások panel már nem használható oldalak közötti szkriptelésre (hiba leírása)

A javított, Opera 9.62-es verzió letölthető az Opera oldaláról.

süti beállítások módosítása