Magyar Opera

Opera 9.62 - újabb biztonsági javítás

Alig néhány nappal az előző biztonsági javításokat tartalmazó kiadás után az Opera ismét egy újabb verziót volt kénytelen kiadni, amely további biztonsági réseket foltoz be. A frissítés az új verzióra ezúttal is minden Opera felhasználó számára ajánlott!

Fontos megjegyezni, hogy az Operának ezekkel a javításokkal jelenleg nincs egyetlen ismert biztonsági rése sem a Secunia jelentése szerint. Továbbra is számíthatunk arra, hogy az Opera a biztonsági hibákat a lehető leghamarabb, sokszor még a nyilvánosságra hozatal előtt kijavítja.

Az új verzió két hibát javít:

  • az előzménykeresés már nem használható külső kód futtatására (hiba leírása)
  • a hivatkozások panel már nem használható oldalak közötti szkriptelésre (hiba leírása)

A javított, Opera 9.62-es verzió letölthető az Opera oldaláról.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr79740306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronyn · http://www.ronyn.hu 2008.11.03. 21:36:59

Az miféle ujítás,hogy ha az "Azonosító rejtése xxx-ként" be van kapcsolva,akkor a képek urlcime elé berak egy "1.1.1.x/bmi/" előtagot??

meneruwa 2008.11.05. 21:58:44

Probléma: 1. vki megjegyezte hogy nem jelenik meg itt a blogon a postoló ablak, hát nekem is csak ugy jön be s ugy tudok most irni ha firefoxként azonositom. 2. ami számomra fontos, ujra kelett raknom az xp-t, szűz opera 9.62 fel de az opera6.ini fájl megint a documentum&settings mappában köt ki, s nem az eddigi alap program files/opera/profilban mert eddig csak ott volt. egyfelhasználós az xp mint régen nem értem miért oda rakta, átirogattam a dolgokat de ugye az opera6.ini elhelyezésének az utvonalát nem lehet megváltoztatni, vhogy fel lehet telepiteni normálisan?

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2008.11.05. 22:05:12

Igen, használd a Classic telepítőt (ebben nincs magyar nyelv, azt külön kell letölteni): www.opera.com/download/get.pl?id=31864&location=65¬hanks=yes&sub=marine

Ha a jelenlegi Operát akarod átalakítani, hogy az opera6.ini-t az Opera mappájában keresse, akkor az operadef6.ini-ben írd át a Multi User értékét 0-ra.

meneruwa 2008.11.06. 08:40:26

úúúúú basszus, erre gondoltam, de megvoltam győződva hogy a jó telepítőt szedtem le. nah mindegy ez most beszívtam. amugy meg a tanácsot köszi ezt megjegyzem, de legalább már lehet változtatni.
poén amugy most már ff-ként maszkolva se jelent meg ez a psotolo rész, most ie-nek álcáztam.
süti beállítások módosítása