Magyar Opera

Várható My Opera újítások

Mint az egy ideje ismert, az Opera rövidesen felfrissíti közösség portálját, a My Opera-t. Ez a honlap lehetőséget biztosít a tagoknak arra, hogy saját blogot indítsanak, fórumozzanak, vagy megoszthassák egymással a fotóikat. A My Opera fiókhoz ingyenes tárhely is tartozik, valamint itt találjuk meg az Opera Link-et, ami egyes beállításainkat képes szinkronizálni a különböző Operák között.

Ez a portál szolgálja ki továbbá számos Opera szervezet blogját, így a jól ismert Desktop Team honlapot is, de itt találjuk meg többek közt a böngésző személyre szabásához szükséges bőröket, vagy éppen az egyedi Operás háttérképeket, gombokat. Az Opera Watch egyik legutolsó, azóta már eltávolított bejegyzése néhány friss információt is közöl a tervezett változtatásokkal kapcsolatban. A sok apróbb újítás mellett megemlít egy nagyon örvendetes változtatást is, nevezetesen az eddigi 300MB-os tárhely 1GB-ra bővül a közeljövőben!

  • mobil nézet gomb, hogy lásd, hogyan néz ki az oldalad mobiltelefonról szemlélve
  • kínai, olasz, japán, orosz, norvég és spanyol nyelven is elérhető lesz
  • Opera Link menüpont a felső legördülő menüben
  • 1GB tárhely a fotóknak és a fájloknak
  • szerkesztők által legjobbnak ítélt fotók elkülönítése
  • diavetítési lehetőség a fotóalbumoknál
  • több képet tartalmazó ZIP fájl feltöltésének lehetősége
  • az erőszakos, erotikus tartalmú, nem oda illő képeket jelenteni lehet majd
  • a "hét embere" szekcióban megtekinthetőek lesznek a korábbi díjazottak is
  • egy új smiley, és még sok más...

Frissítés: Újra elérhető az eredeti Opera Watch cikk.

Frissítés 2: Az új portál kódját már lezárták, jelenleg a hibák keresése zajlik. Előreláthatóan november közepén indul el élesben is az új szolgáltatás.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr82740775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2008.10.30. 17:24:21

Hátha betervezik végre a magyar fordítást is hozzá :)

törölt-felhasználó (törölt) 2008.10.30. 17:43:39

Ha már lesz román, szlovák, cseh, akkor reménykedhetsz, de szerintem még arámi is hamarabb lesz. A fájdalmas az, hogy sokan még talán ingyen is bevállalnák a fordítást, de nem kérnek belőlünk sehol. Feketelistán vagyunk... :(

Lali_ 2008.10.30. 20:50:56

Tamil blogjában vannak képek is és azt kell mondjam, hogy szép lesz
my.opera.com/Tamil/albums/show.dml?id=625774

Lali_ 2008.10.30. 20:51:58

Egyébként nem tudom miért szették le, de végülis mindegy, mert a hírolvasó pont jókor frissített :)

stomachh 2008.10.31. 16:50:38

Feketelistán?

törölt-felhasználó (törölt) 2008.10.31. 17:38:47

Legalábbis egy rakás helyen. Google-nál (románoknál van StreetView...stb), Amazonnál (vs. Magyar Posta), Webes SMS küldő rendszereknél (a 3 mobilszolgáltatónk az anyját is megizélné 2Ft-ért, nem ám, hogy mi kemény 20-30Ft-okat megspórolunk 1-1 SMS-en :D), az Operának sem vagyunk a szíve csücske (román Aspell szintén van, magyar évek óta nincs, lengyelül van opera.com, úgyhogy még az exkommunizmusra sem lehet fogni), lehet ezt szépítgetni, de az igazságon nem változtat. Mi vagyunk a világ segglyuka. :(

Lali_ 2008.10.31. 20:01:27

Azért ez egy picit túlzás talán :) Már van magyar google iroda, ahol mennek a fordítgatások, a stretview meg még olyan ritka mint a fehér holló, Európában is tudtommal csak Franciaországról vannak területek.

Az Aspell nem tudom miért nincs magyarul.

Lengyel nyelv meg azért támogatott, mert egy picit nagyobb piac, plussz erősebb az Opera poziciója is.

Pici a magyara piac, na...

törölt-felhasználó (törölt) 2008.10.31. 21:30:50

Hát én azt a 30 (vagy nem tudom mennyi) %-os részesedést nem mondanám picinek a globális 1%-hoz képest. Magyarországon a Firefox vezet negyven valamennyi %-kal.

A StreetView-nál meg nem csak Franciaországról van. Már a románoknál is látták a Google-s autót, tehát fényképezik, az Olasz és Spanyol városok meg már fel is kerültek. Ha meg a románokat fényképezik, akkor vélhetően a németek, angolok, dánok, norvégok...stb már megvoltak, vagy folyamatban vannak csak még nem tették fel.

Az meg így még siralmasabb, hogy Google iroda is van és csak ennyire futja. Gondolom Micike passziánszozik a többiek meg be se mennek dolgozni. De most komolyan. Mennyiből tart egy opera.com szintű oldal fordítását megcsinálni? Még én is összehozom max 1 hét alatt, pedig nem nagyon tudok angolul.

A helyesírásellenőrző már komolyabb, de ha kínai van, akkor a magyar sem okozhat gondot. Azt már felhozni sem merem, hogy hangosfelolvasó mikor lesz magyar akcentussal.
süti beállítások módosítása