Magyar Opera

Kestrel fordítás

Az új Kestrel beta2 már tartalmazza a legújabb fordítást, bár még mindig nem teljes, de az új stringek legnagyobb része benne van. Úgyhogy ha bármilyen hibát, elírást találtok a fordításban, itt jelezzétek, és javítom. Főleg az újdonságok körül érdemes bogarászni.

SearchEdit - rakj rendet a keresők között

Volt régen egy Opsed nevű programocska Operához, amellyel a keresőket lehetett rendbe tenni, új keresőket felvenni, rendezni őket, stb. Azóta ezeknek egy jó részét már az Opera is tudja, így a legtöbb esetben már nincs szükség kriptografikus végzettségre, hogy összedobjunk egy keresőt a kedvenc oldalunkhoz. Elég jobb gombbal kattintani a keresőmezőn Operában, és a Kereső készítése ponttal túl is vagyunk a nehezén. Csak egy rövid azonosítót kell még megadni, és meg is van az új keresőnk. Viszont továbbra sem lehet rendezni, csoportokba rakni a keresőket, és a régi programot sem fejleszti már senki jó ideje.

Ennek áthidalására készített mikko211 nemrég egy új, Java alapú programot, amely SearchEdit név alatt igyekszik a régi szerkesztő helyét átvenni. Ez az alkalmazás is erősen célorientált, így semmi mást nem tudunk benne csinálni, mint a keresőket szerkeszteni. Képes a meglévő keresők rendezésére, szerkesztésére és törlésére, lehet a keresők közé elválasztókat tenni, ki lehet kapcsolni ideiglenesen egyes keresőket, valamint össze lehet vele fésülni több search.ini tartalmát.

Tovább...

Netvibes widgetek Operában

Opera minialkalmazásokat, vagyis widgeteket nem csak a MyOpera Widgets oldalán találhatunk, hanem több más helyen is a neten. Például szép gyűjtemény van a Netvibes oldalán is, mivel az ott található widgetek jó része képes Opera widgetként is működni. Ami szép az egészben, hogy ezért egyáltalán nem kell megszenvedni, mivel a piszkos munkát maga a Netvibes végzi el, így az ott megírt UWA (Universal Widget API) widgetek általában gond nélkül használhatóak később magában a Netvibesban, a iGoogle-ben, a Live.com-on, a Windows Vistába, Apple Dashboardban, vagy akár az Operában is.

Az UWA widgetek készítéséről Bártházi András készített egy igen részletes leírást, amelyet egy példa widgeten keresztül mutatja be a fejlesztés menetét. Az elkészült widgettel különböző felhasználók IndaFotóra töltött képeit lehet nézegetni.

További részleteket itt: Netvibes UWA fejlesztés

süti beállítások módosítása