Magyar Opera

SearchEdit - rakj rendet a keresők között

Volt régen egy Opsed nevű programocska Operához, amellyel a keresőket lehetett rendbe tenni, új keresőket felvenni, rendezni őket, stb. Azóta ezeknek egy jó részét már az Opera is tudja, így a legtöbb esetben már nincs szükség kriptografikus végzettségre, hogy összedobjunk egy keresőt a kedvenc oldalunkhoz. Elég jobb gombbal kattintani a keresőmezőn Operában, és a Kereső készítése ponttal túl is vagyunk a nehezén. Csak egy rövid azonosítót kell még megadni, és meg is van az új keresőnk. Viszont továbbra sem lehet rendezni, csoportokba rakni a keresőket, és a régi programot sem fejleszti már senki jó ideje.

Ennek áthidalására készített mikko211 nemrég egy új, Java alapú programot, amely SearchEdit név alatt igyekszik a régi szerkesztő helyét átvenni. Ez az alkalmazás is erősen célorientált, így semmi mást nem tudunk benne csinálni, mint a keresőket szerkeszteni. Képes a meglévő keresők rendezésére, szerkesztésére és törlésére, lehet a keresők közé elválasztókat tenni, ki lehet kapcsolni ideiglenesen egyes keresőket, valamint össze lehet vele fésülni több search.ini tartalmát.

Hogyan telepíthető és futtatható a SearchEdit?

Mivel a SearchEdit a Java alapú program, így a futtatásához szükség van a gépeden a legutolsó Java környezetre (JRE), ha ez nincs fent, akkor Java odaláról töltheted le. Ha a Java rendben van, akkor az alábbi lépésekkel futtathatod a programot:

  • töltsd le a SearchEdit csomagolt fájlját
  • csomagold ki valahová a gépeden, majd indítsd el a start.bat vagy a search.jar fájlokkal
  • válaszd a Fájl > Megnyitás pontot, és keresd meg az Opera profilod alatt a search.ini fájlt (az Opera profilod útvonalát a Névjegy oldalon találod meg)

Nem árt tudni, hogy a keresők változtatása közben érdemes bezárni az Operát, ellenkező esetben felülírhatja a módosításokat, vagy csak egyszerűen figyelmen kívül hagyja őket.

A programhoz készítettem magyar fordítást is, ezt a következő módon állíthatod be:

  • töltsd le a nyelvi fájlt a SearchEdit mappájába
  • a File > Preference menüpont alatt nyomd meg a [...] gombot a Language file mellett, és keresd meg a letöltött nyelvi fájlt
  • OK, majd indítsd újra a programot

További információk, letöltés a program oldalán: SearchEdit

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr36448325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Penge™ (törölt) 2008.04.30. 13:27:18

Olyat is tud, hogy a környezeti menü->Search with résznél elrejti az adott keresőt (ezzel elkerülve, hogy méretesre hízzon a sok keresőtől), de ettől függetlenül a hozzárendelt azonosítóval címsorból indítható keresés?

Mert van olyan kereső, amit használok szövegkijelöléssel is, van amit csak Ctrl+T, majd címsorba írom egyből.

Mert a többi megoldható szimpla search.ini szerkesztéssel.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2008.04.30. 14:16:33

Van benne egy olyan, hogy "disable", az szerintem pont erre szolgál.

Valakiember (törölt) 2008.04.30. 15:56:55

Operában nekem elég jó a Google és a Yahoo!. :)

Még nem attam hozzá és nem is toroltem, mert eddig még nem volt rá szukségem. :)

Lali_ 2008.04.30. 21:49:22

Nekem meg elég a search.ini szerkesztése, ha valami nemtetszik... :)

Lali_ 2008.04.30. 21:52:23

Ja, és jó az átpofozott fenti lenyiló menü

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2008.04.30. 21:59:58

ráadásul most már Firefoxban is működik ;)
süti beállítások módosítása