Magyar Opera

Opera Mail (M2) hírek

Az Operával kapcsolatos információkkal foglalkozó Operawatch honlapon megjelent egy, az Opera levelezőkliensének fejlesztőjével folytatott beszélgetés. Mivel a teljes interjú fordítása remélhetőleg felkerül majd a Magyar Opera Watch oldalára, ezért az alábbiakban inkább megpróbálom összefoglalni és csoportosítani a lényeges információkat.

Mint azt már korábban hírül adtuk, az asztali Opera változat közeljövőjét két, fontos mérföldkőnek szánt fejlesztés határozza meg. A már mindenki által várt Kestrel (aminek előzetesei hamarosan várhatók) és a később, feltehetően Opera 10 néven bemutatkozó Peregrine. Lássuk, hogy milyen változásokat hozhatnak a fent említett verziók a levelezőmodul szempontjából!

Tovább...

Opera 9.22 előzetesek

Egy lakásvásár meg egy költözés után megpróbálom újra felvenni a fonalat az Opera fronton, szerencsére túl sok aktivitás nem volt mostanában az Opera Mini beta óta. Továbbra is várjuk az első Kestrel előzetest az új motorral, de mivel addig még sok víz lefolyhat a Dunán, foltoztak nekünk két új buildet is a régi verzióból. Az elmúlt napokban két előzetes jelent meg az Opera 9.22-ből, amely a következő hibákat javítja:

  • javítások a beépített bittorrent kliensben, főleg a nagy fájlok letöltése lett jobb az ígéretek szerint. Ha valaki kipróbálja, írja le a tapasztalatokat vele, eddig a torrent kliens elég gyengén szerepelt.
  • működik a félkövér betűtípus az eszköztárakon és a párbeszédablakokban
  • működik a Silverlight beépülő
  • kikapcsolták az osztott memóriát unix alatt, amit kézzel a OPERA_NUM_XSHM változóval lehet visszaállítani

Szóval az új verzió elsősorban a bittorrent kliensre fókuszál, meglátjuk mi lesz belőle.

Figyelem! Az előzetes verziók még sok hibát tartalmazhatnak, ezeket nem ajánlott mindennapi használatra telepíteni. Az Opera legutolsó végleges verzióját az Opera oldaláról töltheted le.

Előzetes letöltése

süti beállítások módosítása