Magyar Opera

Megszűnik a Magyar Opera Watch

Hamarosan megszűnik az egyik legfontosabb társblogunk, a Magyar Opera Watch, amely az eredeti Opera Watch fordításaként működött. Nem tudom, mennyire volt látogatott, hogy megérte-e minden egyes cikk fordítását elkészíteni, lehetséges, hogy nem. A fordítást Nike készítette, és elmondása szerint arra rágott be, hogy a cikkek fele már csak arról szól, hogy az Opera Mini 15%-kal emelte részesedését, így már 0,000007523% a teljes részesedése ... El kell ismerni, hogy az ilyen számokon való lovaglás meg lelkesedés elég szánalmas, főleg hogy az egész Opera részesedése a Minivel együtt mélyen a béka bizonyos testtájéka alatt van, szóval ezzel büszkélkedni minden második posztban meglehetősen érdekes.

A cikkek további része mostanában pedig az Opera további új távol-keleti irodáiról, a legutóbbi bulifotókról meg a bangladeshi cipőgyárral kötött csodálatos megállapodásról szólt, ami valljuk be, eléggé kevés látogatót érdekelhet egy rövid említésen túl. Az Opera Watch akkor kezdett ebbe az új irányba tolódni, amikor a szerzője, Daniel, átigazolt az Operához, így aztán egyrészt lőttek az addigi jó kis kiszivárogtatásoknak, másrészt jelentősen megnőtt a marketing szövegek mennyisége a blogon. Régebben az Opera Watch elég fontos hírforrás volt, de manapság, mikor már szinte minden részlegnek az Operánál saját külön blogja van, nem nagyon tud újat és érdekeset mondani.

Szóval én teljes mértékben megértem Nike-ot, és támogatom a döntését. Ennek ellenére kár volna teljesen feladni ezt a vonalat, úgyhogy megpróbáljuk ezt a feladatot részben átvenni. Az arra érdemes cikkek fordítását vagy átdolgozását ezentúl itt olvashatjátok, és ebben akár Nike segítségére is számítunk. (Nike, ha érdekel a dolog, szólj!) A marketing részt megpróbáljuk hanyagolni.

A konzekvenciákat pedig igyekszem én is levonni a dologból. Ez a blog sem olyan már, mint régen: kevesebb Operás tippet olvashattok, viszont több lett az Opera Mini és az egyéb téma. Ez egyrészt abból adódik, hogy kevesebb rá az időm, másrészt szinte mindenről volt már cikk, igaz lehet, hogy már három évvel ezelőtt, amiket néhány mindenre elszánt Operáson kívül már senki sem fog megtalálni. Ebben számítok a ti segítségetekre is, írjatok nyugodtan ötleteket, hogy miről olvasnátok szívesen a blogon, és igyekszünk ezeket minél hamarabb bemutatni. A szerkesztőgárdát is pontosan emiatt próbáltam meg növelni, hogy több, érdekesebb cikk szülessen, de ez sem egyszerű feladat. Jeleneg rajtam kívül még cousin333, mefi és új szerkesztőként már opera11 ír cikkeket, de nagyon hiányzik például valaki, aki jobban témában van az Opera Minivel is, mint mi.

Egy szó mint száz, a jövőben az Opera Watch cikkeinek érdekesebb részét itt a blogon az operawatch címke alatt olvashatjátok. A címke csak azokra a posztokra kerül fel, amelyek nagyrészt vagy teljes egészében az eredeti cikk fordításai.

Kapcsolódó bejegyzés: Elindult a Magyar Opera Watch

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr92263642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsini 2007.12.14. 12:35:25

én is leiratkoztam egy ideje már az (eredeti) Opera Watch RSS-ről, nem izgattak annyira a számok... sajnálom a magyar OW-t, de remélem a kisszínes hírek átkerülnek ide, és akkor minden még jobb lesz :D

bár most ezzel a szabványos-hírrel belecsaptak rendesen a lecsóba, kiváncsi vagyok a 15 perc hírnéven túl mi lesz belőle (ahogy máshol látom a reakciók a szokásos IE vs FF vs O flame-be fulladnak).

Nike · http://usite.hu 2007.12.14. 13:50:37

Szivesen forditok ertelmes hireket, csak ilyen hulyek ne legyenek.

Lali_ 2007.12.14. 14:56:29

A dev.opera.com/ -on viszont vannak jó dolgok, oda még nemjutott el a marketing :)

ZsoltP 2007.12.14. 16:04:16

Tudom nem kizárólag Opera téma, de hát ha már megkérdezted, szívesen olvasnék jól sikerült userjs-ekről.
süti beállítások módosítása