Magyar Opera

Átláthatóbb gyorshívó

A gyorshívó (Speed dial) a megjelenése óta az Opera egyik legnépszerűbb funkciója lett, nem csoda, hogy gyorsan lemásolták a Firefoxban is.

Mivel az Opera a ritkább frissítés érdekében a gyorshívóba vett lapok előnézeti képeit fájlokban tárolja, ezért lehetőség van arra, hogy ezeket a kis képeket kedved szerint lecseréld, például a szóban forgó oldal logójára. Ebben az eseten nem az oldal aktuális, kicsinyített mását fogod látni, hanem csak egy nagy ikont, így jóval átláthatóbb lesz a gyorshívó felülete (kattints az alábbi képre, ha teljes méretben akarod látni):

Ahhoz, hogy lecseréld a jelenlegi képeket, nyisd meg a profilodat (ha nem tudod, hol van, akkor nézd meg az opera:about oldalon), majd a profilodban keresd meg a thumbnails mappát. Ebben ott találod a jelenlegi, és ha voltak, akkor a régebbi gyorshívóban szereplő lapok miniképeit. Készíts egy png képet 256x192-es méretben, tedd bele a szóban forgó oldal logóját (vagy amit akarsz), és cseréld le a jelenlegi képpel. Ha el akarod kerülni, hogy az Opera felülírja az új képet egy frissítéskor, akkor tedd a fájlt csak olvashatóvá (ezt a fájl tulajdonságaiban lehet megtenni). Indítsd újra az Operát, és már készen is vagy.

Úgy vettem észre, hogy ha manuálisan frissíted a gyorshívó linkjét, akkor a képet az Opera frissíti, viszont mivel nem tudja elmenteni, ezért következő indításkor ismét a megadott képet fogja használni.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr46159640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Penge™ (törölt) 2007.09.07. 17:57:37

Legalább azt is megtudtam, hogy a 9.5 már frissíti a Gmail előnézeti képét és nem mindig csak a Betöltés...-es fehér üres képről van előnézet, mint 9.2x-nél.

Lali_ 2007.09.07. 19:02:16

Ja és a kép alatt mutatja a beérkezett levelk számát is, ha esetleg a képen nem látnád, hogy kaptál levelet :)
süti beállítások módosítása