Magyar Opera

Opera Nintendo Wii-re december 22-én

Tovább...

Megjelent az Opera Portable 9.10

A mai napon elérhetővé vált a mobil Operahasználatot lehetővé tevő Opera Portable következő verziója. Annak, aki esetleg nem ismerné ezt a programot: az Opera@USB remek alternatívájáról van szó, amit korábban részletesen is bemutattunk.

Az előző változathoz képest nem sok minden változott. A program alapja már a nemrég megjelent Opera 9.1, tehát ez is tartalmazza a csalás elleni védelmet. Az integrált Flash verziója is megváltozott, immáron a 9-es változatot foglalja magába. Magyar változat sajnos továbbra sincs, de már megkértem a fejlesztőt, hogy hozzon létre olyat is. Nem én vagyok az egyetlen, aki saját, lokalizált verziót szeretne, úgyhogy remélhetőleg megszívleli a kéréseinket.

A frissítés menete nagyon egyszerű, csak le kell cserélni a korábbi exe fájlt. Ha a Personal verziót használtuk eddig, akkor az ophome kiterjesztésű fájl mellé másolva korábbi beállításaink is megmaradnak.

Kapcsolódó linkek:

Opera 9.1!

Opera 9.1

A mai napon hivatalosan is elstartolt az Opera 9 böngésző legújabb verziója, ami az eddigi számozási gyakorlathoz képest nagyot lépett előre, és már a 9.1 (vagy 9.10) verziószámot viseli (Egyébként egy az egyben megegyezik a legutóbbi előzetessel (b8679)). A természetesnek vehető hibajavításokon és stabilitásnövelő intézkedéseken felül az új verzió legfontosabb újítása kétségkívül az ún. Fraud Protection, ami nem más, mint az Opera anti-phishing (adathalász-ellenes) megoldása. Erről már a korábbiakban ejtettünk pár szót. Azóta megváltozott a megjelenése, számos javítást eszközöltek rajta, és a GeoTrust, mint adatbázis szolgáltató mellé csatlakozott a PhishTank is.

Az új változat tiszteletére némileg frissült az Opera fő oldala is, ahol most egy gyors áttekintést adva próbálják rávenni az embereket a böngésző letöltésére és kipróbálására, természetesen kihangsúlyozva az ingyenesség tényét.

Lássuk, milyen változtatásoknak örülhetünk az előző, 9.02-es Operához képest, ami már közel három hónapja (szeptember 21-én) jelent meg:

  • anti-phishing védelem
  • számos stabilitásbeli frissítés, beleértve a Gmail és Google Maps oldalait
  • web oldalakra történő bejelentkezések javítása lassú kapcsolat esetén
  • a mester jelszó késleltetett bevitelével kapcsolatos stabilitásbeli javítás
  • a jelszavakat tároló Wand.dat fájl formátuma visszafelé nem kompatibilis módon megváltozott
  • torrent letöltések megszakítását már megfelelően kezeli
  • a multimédia billentyűk már akkor is megfelelően működnek, ha az Opera ablakán van a fókusz
  • hírcsatorna törlése törli a hírcsatorna elemeit és egyidejűleg le is iratkozik a csatornáról
  • a beágyazott képeket tartalmazó linkek átlátszóságával kapcsolatos javítás
  • a :focus-t és :hoover-t egyaránt tartalmazó elemek kezelésének gyorsítása
  • a Mozilla felhasználói azonosító már tartalmazza a Firefoxként azonosítást is
  • már Java kikapcsolása esetén is engedélyezve vannak a Media Player beépülői

Kapcsolódó linkek:

Ez a verzió két súlyos biztonsági hibát is javít, így ha régebbi verziót használsz, erőssen ajánlott a frissítés!

süti beállítások módosítása