Magyar Opera

Jelszavak visszafejtése könnyedén

Az Operában jelenleg több módszer is létezik az elmentett jelszavak visszafejtésére, de eddig a legelegánsabb és legegyszerűbb megoldást kétségtelenül az Opera Password Recovery nevű alkalmazás nyújtja. A program könnyedén visszafejti az összes elmentett Mágus jelszót, a levelező fiókok jelszavait, valamint kezeli a mester jelszót is, ha az be van állítva. Egyetlen szépséghibája, hogy nem ingyenes: a teljes értékű verzió 27 dollárba (kb. 5800 forintba) kerül, ami nem éppen baráti ár egy viszonylag egyszerű programért.

A teljes értékű változatban viszont néhány kattintás után már meg is szerezhető az Operában lementett összes jelszó listája, bejelentkezési névvel együtt. Természetesen a mester jelszó használatakor ez a program sem képes kikódolni a jelszavakat, csak a jelszó megadása után. A jelszavak listáját később szöveges, html vagy excel formában exportálhatjuk.

Az ingyenes próbaváltozat sajnos már kevésbé megnyerő: bár ez is kilistázza az összes Mágus bejelentkezést, viszont csak a 3 karakternél rövidebb jelszavakat jeleníti meg, a többi rejtve marad.

A programhoz már elérhető a magyar fordítás is, ezt az induló oldalon lehet letölteni az Interface language alatt a Download from Internet ponttal. A fordítás elkészítéséért egy ingyen licenc jár, és a cég többi programjához (amelyek Internet Explorer, Outlook, Firefox, Eudora, TheBat jelszavakat kódolnak ki) még nem készült magyar fordítás.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr6914875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dagenham · http://bluejaunte.wordpress.com 2006.09.19. 08:28:55

Hasznos program, csak azt nem értem, kinek, féltékeny házastársaknak, hacker képességekkel kevésbé felvértezett titkosügynököknek, vagy egyszerűen csak túlterhelt szellemi állapotban leledző Opera felhasználóknak :).

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2006.09.19. 09:29:25

Ha megjegyezteted a jelszót egy programmal, mindig fennáll a veszély, hogy emiatt el is felejted, hiszen nem használod. Ilyenkor jó ez a dolog. A mester jelszó egyébként levédi az összes mentett jelszót, ebben az esetben semmilyen módon nem lehet visszafejteni a jelszavakat a mester jelszó ismerete nélkül.

mzoli 2006.09.19. 09:59:19

Hááááát nekem egy kis khmm... (átalakítás után) megjeleníti a jelszókat is, már amit, kb. 90%-át nem!!!. Nekem jobban bejött a speedman.sk/17operawanddatenglish/ oldalról letölthető progi. Igaz nem GUI-s csak consol-os de a lényeget megjeleníti és ez a fontos.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2006.09.19. 10:11:25

Nekem ez a progi is rendesen kikódolta az összes jelszót, beleértve a levelezőt is, nem volt vele probléma.

mzoli 2006.09.19. 10:34:37

Hopp, most már nekem is müxi.

ReDym · http://redym.extra.hu 2007.09.18. 20:27:15

lenne egy nagy problémám: lementett elfelejtet jelszavamat nem birom visszafejteni még a progival sem...
lehet hogy csak az első 3 csillag helyén lévő betűket irja ki, de nálam az a gáz hogy nem betűt ir hanem ugyanugy csillagokat..., esetleg valaki valami helpet?

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2007.09.18. 21:13:06

Próbáld meg ezzel esetleg: speedman.sk/17operawanddatenglish/
Ez txt fájlba exportálja a jelszavakat (ha nincs mesterjelszó), és ingyenes.

Vagy pedig erről az oldalról használd a View password gombot, mentsd el, lépj be az oldalra Ctrl+Enterrel, és gyorsan nyomj Esc-et, majd használd a fenti gombot.
süti beállítások módosítása