Magyar Opera

Heti előzetesek

Opera Desktop Blog

Az Opera egy új szokást próbál a héten bevezetni, mégpedig azt, hogy hetente új előzetes verziót adnak ki, egészen az Opera 9 végleges megjelenéséig. Ez azért különös lépés az Operától, mert eddig az ilyen kérésektől mereven elzárkóztak, és az előzetes vagy beta verziókat is csak hosszabb tesztelés után adták ki. A megjelenésre vonatkozó kérdéseket pedig mindig egy frappáns WIR vagy RSN rövidítéssel intézték el.

Most ez a hozzáállás alapvetően megváltozhat, hiszen a heti előzetesek megjelentetésével igen nehéz lesz az új funkciókat titokban tartani, valamint azt is nyomon lehet majd követni, hogy milyen messze van még a szoftver a végleges változattól. Bár az is elképzelhető, hogy ezentúl lesznek belső és külső verziók, bár ebben az esetben az egész kezdeményezés nagyrészt értelmét veszti.

Ez a lépés valószínűleg a nyílt forráskód hiányát igyekszik a lehetőségekhez képest pótolni, hiszen az eddigieknél jóval nagyobb betekintést enged a fejlesztés folyamatába, viszont továbbra is megőrzik az üzleti titkokat (például az SSR technológiát gondolom nem szívesen osztanák meg az Operások).

Fontos megjegyezni, hogy ezek a verziók nem mentek át a hivatalos verziókra jellemző teszteken, így sokkal instabilabbak, mint akár az eddig megjelent előzetes verziók. Használatuk csak az erősen "hardcore" felhasználóknak javasolt, akik veszik maguknak a fáradtságot arra is, hogy egy esetleges hibát bejelentsenek.

Az első előzetes verzió letölthető az Opera Desktop Team oldaláról. A következő hetekben ugyanitt lehet beszerezni majd az újabb verziókat is.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr224731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása