Magyar Opera

Opera 8.53 régi-új verzió

Már többen jelezték, hogy nemrég megjelent az Opera 8.53-as verziója, amely egy Flash biztonsági hibát javít több nyelvi változatban is. Ennek a verziónak sajátos története van, és csak azért nem jelent meg itt eddig, mert igazából semmilyen módon nem kapcsolódik a magyar verzióhoz.

Nemrég jelent meg az Opera 8.52-es változata, amely főleg biztonsági javításokat tartalmazott, és ennek a változatnak elkészültek a helyi lokalizált verziói is a "fontosabb" nyelveken (sajnos a magyar nincs közöttük). Biztosan többen is emlékeznek rá, hogy az Opera 8.52 először megjelent az ftp-n, de nemsokára eltűnt, csak másnap jelent meg újra, és ez az új változat vált hivatalossá. A baj az volt, hogy a telepítőbe a régi, reklámokkal támogatott verziók licence került bele.

De az új verziókkal is akadt gond: kiderült, hogy a lokalizált verziókba egy régi, hibás Flash verzió került. Az angol változat a megfelelő Flash verziót tartalmazta már eredetileg is. Ekkor a hibás 8.52-es verziókat kijavították, de hogy biztosan mindenkihez eljusson a javítás, ezért kiadták újra a javított verziókat 8.53 verziószám alatt is. Vagyis jelenleg a 8.53 és a 8.52 teljesen megegyezik.

A régi 8.52 hibás Flash verziója is csak azoknak okozhatott problémát, akik újonnan telepítették az Operát. A régi verzió már tartalmazta ezt a javítást, így aki arra telepítette rá, annak ez már nem okozhatott gondot.

A történetnek később mégis lehet magyar vonatkozása is, de erről majd később.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr485393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása