Magyar Opera

Opera 9 és a Wikipédia

Az Opera 9 előzetese tartalmaz egy olyan hibát, amely miatt a Wikipédia összes hivatkozása külsőként jelenik meg, és megkapja azt ezt jelölő ikont. A hiba a végleges verzióban már ki lesz javítva, de addig egy ideiglenes megoldást is lehet használni.

A Wikipédiában a usernév alatt létre kell hozni egy monobook.css nevű stílusfájlt (ha több wikipédiát is használsz, akkor mindegyikben el kell ezt végezni). A szócikk neve: User:Usernév⁄monobook.css lesz. A tartalma a következő:

/* Make Newpageletter a highlighted N */
.newpage {background: #FFFF00;}

/* Don't force underlining */
a {text-decoration: none;}

/* Nuke external link icon on internal links */
#bodyContent a[href^="http://hu.wikipedia.org"] {
    background: none !important;
    padding-right: 0;
}

Ezután frissíteni kell a lapot, esetleg törölni a gyorsítótárat, és a probléma megoldódott.

Frissítés: az Opera 9 végleges változatában már jól működik a Wikipédia.

Opera Mini Operásoknak

Az Opera Mini az Opera új, mobiltelefonokra szánt Java alapú böngészője, amely szinte minden Java támogatású telefonon képes működni. Az Opera Mini valójában egy vékony kliens, mivel a weblapok letöltését, formázását, tömörítését egy webszerver végzi, és a telefon csak a kisméretű végeredményt kell letöltse, ezzel megspórolhatja a sávszélességet és az oldal megjelnítéséhez és "lecsupaszításához" szükséges számításokat. Az Opera Mini ugyancsak az Opera SSR technológiáját használja (próbáld ki: Shift+F11), így a weblapok olvasható formában jelennek meg a mobilon is.

Az Opera Minit eddig csak az északi országok lakosai használhatták ingyenesen, és az Opera hamarosan más országokat is bevon a programba (bár Magyarország valószínűleg még nem kerül be a listába). Viszont a My Opera felhasználói most ingyen letölthetik és használhatják az Opera Minit Javás telefonjukon. Ha még nem vagy tag, nincs más dolgod, mint regisztrálni a My Opera oldalán és letölteni az Opera Minit. Próbáld ki, és oszd meg a tapasztalataidat a My Opera magyar fórumján.

süti beállítások módosítása