Magyar Opera

Opera 9 és a Wikipédia

Az Opera 9 előzetese tartalmaz egy olyan hibát, amely miatt a Wikipédia összes hivatkozása külsőként jelenik meg, és megkapja azt ezt jelölő ikont. A hiba a végleges verzióban már ki lesz javítva, de addig egy ideiglenes megoldást is lehet használni.

A Wikipédiában a usernév alatt létre kell hozni egy monobook.css nevű stílusfájlt (ha több wikipédiát is használsz, akkor mindegyikben el kell ezt végezni). A szócikk neve: User:Usernév⁄monobook.css lesz. A tartalma a következő:

/* Make Newpageletter a highlighted N */
.newpage {background: #FFFF00;}

/* Don't force underlining */
a {text-decoration: none;}

/* Nuke external link icon on internal links */
#bodyContent a[href^="http://hu.wikipedia.org"] {
    background: none !important;
    padding-right: 0;
}

Ezután frissíteni kell a lapot, esetleg törölni a gyorsítótárat, és a probléma megoldódott.

Frissítés: az Opera 9 végleges változatában már jól működik a Wikipédia.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr974751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2006.03.10. 13:54:48

Bocsánat, de nem értem. Mi az, hogy usernév alatt? A wikipedia névtelenül használható, nem? Nem kell hozzá usernév. És mi az, hogy több wikipediát használsz? Hát több is van?
Tehát a kérdéseim:
Hogyan kell létrehozni azt a fájlt?
És hol? Az Operában a wikipedia weblapján?
A segítséget köszönöm.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2006.03.10. 13:55:18

Persze hogy van több wikipédia is (több nyelven). Például magyar és angol :) Ha az egyiken ezt megcsinálod, a másikon még nincs meg. És ugyanez vonatkozik minden egyéb wikire is, ami a wikipédia motorját használja (pl. wikidézetek vagy wikiszótár). És habár a wikiket tudod névtelenül is szerkeszteni, inkább ajánlják a bejelentkezést, amihez regisztrálni kell egy nevet. Ebben az esetben tudod csak használni a fenti módszert. A fájlt a wikipédiában kell létrehoznod a neved alatt, ugyanúgy mint bármilyen más szócikket.

Ráadásul ezt a címet is le kell cserélni a többi wikin: hu.wikipedia.org (ez csak a magyar wikin működik).
süti beállítások módosítása