Magyar Opera

Óriásképtől fagy a Windows

index: Óriásképtől fagy a Windows

A leggyakoribb böngészők semmivel sem védekeznek az irracionálisan nagyra méretezett képek ellen. Átlagos értelmi képességű általános iskolás képes olyan weboldalt készíteni, amelytől lefagy az oda látogatók pécéje.

...

A probléma nem lehet kizárólag a Windows hibája, hiszen a lefagyást nem lehet minden komolyabb böngészővel reprodukálni. A heise.de híroldal összesítése szerint XP SP2 operációs rendszer esetén érintett az aktuális Internet Explorer, a Firefox 1.0.x, a különböző Mozillák és Netscapek. A túlméretes képek viszont nem hatják meg a Firefox 1.1 bétaverzióját és az Operát. Előbbi a gigakép helyett csak fekete felületet mutat, míg az Opera a képet erősen torzítva hozza be.

Nanobox: web szabványok támogatása

A Nanobox oldalán megnézheted, hogy a legnépszerűbb böngészők miképp támogatják a webes szabványokat. MS IE 6, Firefox 1.0 és Opera 8 ezen főszempontok szerint lettek összehasonlítva: HTML, CSS, DOM és egyéb szolgáltatások. Mód van a részletesebb HTML és DOM táblázatok megtekintésére is.

Az összegzésnél százalékosan értékelve nézhető meg a végeredmény, ami jelenleg így néz ki:

  • MS IE 6: 62%
  • Firefox 1.0: 81%
  • Opera 8: 80%

Opera 8.01 visszavonva a megjelenés előtt

Az Opera 8.01 végleges, de még nem hivatalos verziója nemrég megjelent az Opera ftp szerverein, így az eddigi gyakorlat alapján várható volt a hivatalos bejelentés is, a változások részletezésével együtt. Közben olyan hibák kerültek napvilágra, melyek miatt a megjelenést mégis elhalasztották, így az Opera 8.01 megjelenéséről szóló hírek még nem aktuálisak. Az új verzió főleg stabilitási problémákat fog megoldani, de a funkciók fejlesztése sem maradt abba. Az 8.01 megjelenésekor valószínűleg az Opera 8 végleges változata is megjelenik Macintosh alá, melyhez jelenleg csak egy előzetes verzió érhető el.

Az Opera 8.01 magyar fordítása már az Operánál van, így lehetséges, hogy a végleges verzió megjelenésekor már a magyar változat is elérhető lesz.

süti beállítások módosítása