Magyar Opera

Kérdezz az Operától

Az Opera úszómestere, igazgatója és alapítója, Jon S. von Tetzchner, várja a kérdéseket az Opera 8-cal, és általában a böngészőkkel kapcsolatban. A feltett kérdésekre a válaszok hétfőn délután jelennek meg.

Fürdeni ment a sok letöltés miatt az Opera vezérigazgatója

PCFórum: Fürdeni ment a sok letöltés miatt az Opera vezérigazgatója

Miután az Opera 8 letöltéseinek száma a szoftver kiadását követő első négy napban túllépte az 1 milliós bűvös határt, a programot kiadó cég vezérigazgatója hétvégéjét egy közeli fürdőben töltötte, hogy megkezdje tréningjét az óceán-átúszásra - közölte tovább folytatva a korábban megkezdett PR-gegjét az Opera sajtóosztálya. Jon S. von Tetzchner, a cég első embere ugyanis korábban azt ígérte, hogy a hétjegyű letöltésszám elérése esetén Oslo-tól - a cég székhelyétől - egészen Amerika partjaiig fog úszni.

Nem fürdött be az új Opera

index: Nem fürdött be az új Opera

Jon von Tetzchner, az Opera internetes böngészőt fejlesztő norvég Opera Software elnök-vezérigazgatója a múlt héten azt ígérte: hazájából egészen az Egyesült Államokig úszik, ha a szoftver legfrissebb változatát egymillió alkalommal letöltik a kiadást követő négy napban. A kedden megjelent böngésző iránti érdeklődés messze felülmúlta a cég várakozásait, már egy órával azután, hogy az internetre felkerült a program, másodpercenként 120 kérés érkezett az oldalt kiszolgáló szerverhez. A zavartalan működés biztosítása érdekében az Opera újabb szervereket állított szolgálatba, így két nap alatt a letöltések száma elérte a 600 000-et.

A cég HR-menedzsere nem annyira az óceánátúszás nehézsége, mint inkább a fürdőnadrágos vezérigazgató nem túl esztétikus látványa miatt aggódik. "Nem tudom, tisztába van-e azzal, hogy milyen hideg áprilisban a Norvég-tenger. De miután volt szerencsém Jont fürdőruhában látni korábban, inkább azt nem tudom eldönteni, hogy a nagy úszás vagy a látvány a rémisztőbb" - mondta.

A négynapos határidő szombaton járt le, és Tetzchnernek bizony úsznia kell: a letöltések száma elérte az 1 050 000-et. A vezérigazgató - aki nem egy világbajnok úszó és ezért komoly kételyei vannak a projekt sikerével kapcsolatban - ígéri: mindent megtesz az utóbb kissé könnyelműnek bizonyuló ígéret betartásáért, és azt reméli, hogy fölös kilói segítenek majd fenn- és melegen tartani a vízen.

A Mozilla alapítvány Firefox böngészőjének tavaly öt napra volt szüksége az egymillió letöltés eléréséhez. Az Opera a sajátos kampánnyal a rivális böngésző feletti részleges győzelmet ünnepli.

Szeresd meg 30 nap alatt az Opera 8-at!

Újraindult a nagysikerű sorozat újabb része, mely az eddiginél is részletesebben tárgyalja a nemrég megjelent Opera 8 tulajdonságait. A sorozat közvetlen stílusa miatt könnyű olvasmány, és minden napra más téma jut. Az eredeti angol nyelvű verzió (30 Days to becoming an Opera8 Lover) aznap indult, mikor az Opera 8 megjelent. A magyar fordítása (Szeresd meg 30 nap alatt az Opera 8-at) pár nappal később indult, az első napokat már olvashatjuk.

A magyar fordításról

Az Operát 2 éve ismerem és használom. Amint megláttam, és használtam egy kicsit tudtam, hogy ez kell nekem. Az ára se volt vészes, és ez az a program, ami tényleg meg is éri a kifizetett összeget. Ugyan nekem se fizet az Opera semmit se, de nem is bánom. Nem a pénzért csinálom a fordítást, hanem azért, hogy minnél több ember megtapasztalhassa az alternatívákat, és használjon más böngészőt, mert az jó. Én már annyira hozzászoktam az Operához, hogy ha véletlen Internet Explorert használok, már nagyon hiányoznak az Operában megismert dolgaim.

Senkit se akarok meggyőzni, de mindenképp érdemes beleolvasni TjL írásába, mert fantasztikus stílusban adja elő, hogy miért is jó az Opera. Aki az eredetit olvasná, az itt találja meg, hozzám kérdést az UTiLSiTEon lehet intézni.

- DWz

Frissítés: sajnos a magyar fordítás már nem érhető el ezen a címen.

süti beállítások módosítása