Magyar Opera

Nem fürdött be az új Opera

index: Nem fürdött be az új Opera

Jon von Tetzchner, az Opera internetes böngészőt fejlesztő norvég Opera Software elnök-vezérigazgatója a múlt héten azt ígérte: hazájából egészen az Egyesült Államokig úszik, ha a szoftver legfrissebb változatát egymillió alkalommal letöltik a kiadást követő négy napban. A kedden megjelent böngésző iránti érdeklődés messze felülmúlta a cég várakozásait, már egy órával azután, hogy az internetre felkerült a program, másodpercenként 120 kérés érkezett az oldalt kiszolgáló szerverhez. A zavartalan működés biztosítása érdekében az Opera újabb szervereket állított szolgálatba, így két nap alatt a letöltések száma elérte a 600 000-et.

A cég HR-menedzsere nem annyira az óceánátúszás nehézsége, mint inkább a fürdőnadrágos vezérigazgató nem túl esztétikus látványa miatt aggódik. "Nem tudom, tisztába van-e azzal, hogy milyen hideg áprilisban a Norvég-tenger. De miután volt szerencsém Jont fürdőruhában látni korábban, inkább azt nem tudom eldönteni, hogy a nagy úszás vagy a látvány a rémisztőbb" - mondta.

A négynapos határidő szombaton járt le, és Tetzchnernek bizony úsznia kell: a letöltések száma elérte az 1 050 000-et. A vezérigazgató - aki nem egy világbajnok úszó és ezért komoly kételyei vannak a projekt sikerével kapcsolatban - ígéri: mindent megtesz az utóbb kissé könnyelműnek bizonyuló ígéret betartásáért, és azt reméli, hogy fölös kilói segítenek majd fenn- és melegen tartani a vízen.

A Mozilla alapítvány Firefox böngészőjének tavaly öt napra volt szüksége az egymillió letöltés eléréséhez. Az Opera a sajátos kampánnyal a rivális böngésző feletti részleges győzelmet ünnepli.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr64815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geomar 2006.03.10. 12:25:15

Azaz részben már igen.:) opera.com/swim
Ha ez csak egy public stunt akkor is baromi jófejség. Vajon holnap tízkor hol tartanak?

ant 2006.03.10. 12:25:46

Ket dologban segitsetek legyszi opera-guruk:
- a ctrl-f11 kombot hogyan allithatom vissza?
- hogyan tudom megcsinalni azt, hogy full-screen modban latszodjon a lapsav es a cimsav (vagy barmi mas) es ezt a beallitast meg is jegyezze? (az utobbi inkabb a kerdes...)

Elore is koszi mindenkinek!

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2006.03.10. 12:26:17

Ant, a magyar fórumon kérdezd ezt meg inkább. A fórumot oldalt a linkeknél megtalálod.

vinczej 2006.03.10. 12:26:57

ant

Keresd fel a nontroppo.org/wiki/CustomButtons oldalt, ahol megtalálod a keresett gombokat.
-----------
Én is kíváncsi vagyok, mi lesz ebből az úszásból. Nem hiszem ,hogy csak egy borgőzös elszólást kiadtak volna a külvilágnak, ilyen komoly vállalás esetén. Hajrá Jon!

Dzsini 2006.03.10. 12:27:28

na, már vége is az átúszás-projectnek, elsüllyedt a gumicsónak amivel kísérték - gyenge kifogás :)
süti beállítások módosítása