Magyar Opera

Opera tudásbázis Linuxra

Ha Linux alatt használod az Operát, és nem vagy szakértője a rendszernek, akkor rengeted különféle problémával találkozhatsz: csúnyák és kicsik a betűk, nem működnek a plugin-ok, stb. A megoldás nem mindig egyszerű, és általában sok türelmet igényel. Az Opera tudásbázis Linuxra az ilyen kérdésekre próbál választ adni, vagy segítséget nyújtani (angolul).

Néhány probléma, amiről szó van az oldalon:

  • nem működnek az arculatok KDE alatt
  • nem működik a Java
  • nem lehet simított betűtípust használni
  • nem lehet az oldalak forrását megnézni
  • nem mennek a mailto: és telnet hivatkozások
  • nem lehet többször elindítani
  • nem nyitja meg a GIF képeket
  • melyik csomagot kell telepíteni

iOpera

Az iOpera oldal a Macintoshra elérhető stílusokat, arculatokat foglalja össze. Az oldalon keresztül az Operát bármilyen Mac-en elérhető böngészőhöz hasonlóvá alakíthatjuk (mint például Camino, Firefox, Omniweb, Safari és Shiira), természetesen van egy saját stílus is kifejezetten Macintoshra, az iOpera. Mivel ezek a stílusok függetlenek a rendszertől, így más platformon is használhatjuk őket, például Windows vagy Linux alatt is.

Mindegyik stílushoz több változat is létezik, arculatokkal és eszköztárakkal együtt. Az arculatokra és az eszköztár-beállításokra kattintva ezek azonnal letöltődnek és aktiválódnak (vagyis nem kell újraindítani az Operát hozzá). Ha elfogadjuk őket, akkor a Beállítások alatt lehet visszaállítani az eredetit, az Eszköztárak és menük alatt.

Opera fan

A Magyar Opera felkerült az Opera Fan Sites oldalra, mint jelenleg egyetlen magyar Operával foglalkozó oldal. A blog egyébként lassan egy éves lesz, és az Opera 7.21 óta követi nyomon az eseményeket.

A böngésző frissítve jó

Az index mostanában sokat foglalkozik az alternatív böngészőkkel. A legújabb cikkhez annyit lehet még hozzáfűzni, hogy az Opera is be tudja olvasni az index RSS híreit, valamint a linkeket el lehet küldeni a haveroknak Operából is (jobb gombos menü, Send link by mail).

Az oly népszerű Firefoxot elsősorban a barkácsolóknak ajánljuk meg a webdizájnereknek, a Maxthont pedig azoknak, akik nem szeretnének túlságosan elszakadni a Microsoft üdvöskéjétől, de használható böngészőt akarnak. A folyamatosan böngésző, csevegő és emailező netfüggők meg használjanak Operát, hogy egy pillanatra sem kelljen felemelniük a kezeiket a billentyűzetről.
süti beállítások módosítása