Magyar Opera

Opera a tévéken

Az Opera egy újabb újdonsággal jelentkezett az alternatív böngészés megkönnyítésére: mostmár a televízió képernyőjét is használhatjuk a teljes weben történő barangolásra, az Opera új TVR tehchnológiájának köszönhetően. A tévé képernyője eddig nehezen volt használható hasonló célokra, mivel sokkal kisebb felbontással rendelkezik, mint egy hagyományos monitor, valamint a weblapok többnyire túl szélesek a tévéképernyő méreteihez viszonyítva.

Az Opera ma bejelentett TVR technológiája megoldja a rossz felbontás problémáját, kijavítja a weblapon azokat a színeket, amik a képernyőn nagyon rosszul jelennének meg, valamint az MSR-ből ismert módszerrel úgy formázza meg a weblapot, hogy az elférjen a képernyőn.

A TVR lehetővé teszi, hogy a fotelből, a tévé előtt kényelmesen szörfözzünk a weben. Ha a kábeltévé-szolgáltatók felismerik a lehetőséget, hamarosan bárkinek hozzáférhető lesz az internet számítógép nélkül is.

Opera Ad Filter 1.01

Megjelent az Opera Ad Filter új 1.01-es verziója. A program segítségével ki lehet szűrni a zavaró reklámokat az Operából, így azok nem jelennek meg, sőt le sem töltődnek. A reklám-szervereket tartalmazó feketelistát könnyen bővíthetjük a program segítségével, vagy letölthetjük vele az internetről az aktuális, legfrissebb listát is.

A program használatáról már volt szó. Hasznos kiegészítőként a menüt is kibővíthetjük az Operában, így még egyszerűbb lesz a reklámok tiltása.

Frissítés: az Opera 9 már tartalmaz egy beépített reklámszűrőt.

süti beállítások módosítása