Magyar Opera

Reklámok tiltása menüből

Ahogy arról már régebben szó volt, a reklámokat az Opera Ad Filter segítségével viszonylag egyszerűen az Opera szűrőlistájára lehet tenni, így miután eltávolítjuk a reklámot a gyorsítótárból, többé nem jelenik meg. Az viszont továbbra is bosszantó lehet, hogy a fenti programot minden egyes reklámnál, amit találunk, külön el kell indítani.

Erre a problémára adhat megoldást a következő menüelem, amit a környezeti menübe építhetünk bele, így jobb gombbal kattintva egy reklámra azonnal le tudjuk azt tiltani. A menüelem elindítja a programot, bemásolja a reklám címét a vágólapra, így az azonnal felkerül a tiltólistára. A gyorsítótár ürítése továbbra is szükséges.

Írjuk be a következő sort a saját menü ini fájljába a [Link Image Popup Menu] részéhez (az ini fájlt a saját profilunk menu mappájában találhatjuk meg):

Item, "Reklám tiltása" = Copy image address & Execute program, ">\operaadfilter.exe"

Frissítés: az Opera 9 már tartalmaz beépített reklámszűrőt.

Közeleg az Opera 7.60

Nemsokára megjelenik az Opera 7.60 hangvezérelt változata. Ez az új funkció csak Windows 2000+ rendszereken fog működni, de az Opera 7.60 ezen kívűl is sok más újdonságot fog tartalmazni, úgyhogy érdemes lesz rá váltani.

Az Opera levelezőjéhez jelenleg is folyik az új IMAP motor készítése, de ez még nincs olyan állapotban, hogy széles körben tesztelhető legyen. Sajnos hiába várják nagyon sokan az IMAP lecserélését, az Opera 7.60 nagy valószínűséggel még a régi változatot fogja tartalmazni.

Az Opera 7.60 első előzetes változatai valószínűleg hamarosan megjelennek, de csak Windowsra. Csak ekkor fog majd kiderülni, hogy milyen új funckiók kerülnek bele az új verzióba.

Forrás: Opera Insider

süti beállítások módosítása