Magyar Opera

Magyar Opera IRC-n

Az Opera 7.50 csevegő kliensével egyszerűen és gyorsan csatlakozhatsz a magyar szobához, és itt hamar segítséget kaphatsz az Operával kapcsolatos gondjaidra.

Az IRC beállításához válaszd ki a Csevegő menü Új fiók pontját, ahol a következő adatokat kell megadnod:

  • Valódi név
  • E-mail cím
  • Azonosító: ezzel a névvel fogsz szerepelni a szobákban
  • IRC hálózat: itt válaszd ki az OperaNet szervert

A Csevegő panelen ekkor meg fog jelenni az OperaNet szerver. A kapcsolódás után a szobalistában válaszd ki az magyar szobát (Hungarian), és lépj be!

Ha szeretnéd regisztrálni a beceneved, hogy más ne tudja használni, akkor ezt az Opera IRC oldalán megteheted. A szobában van egy X nevű robot, ami a belépéseket kezeli. Ha regisztráltad magad, küldd el a következő üzenetet X-nek minden alkalommal, amikor csatlakozol az IRC-vel:

/msg X@services.opera.com login becenév jelszó

A fenti üzenetet feveheted a jegyzetek közzé, így jobb gombbal mindig könnyen ki lehet adni.

A beépített csevegőről az Opera Súgóban is olvashatsz.

Várunk az Opera IRC szerverén a magyar szobában! Kellemes csevegést!

Legjobb böngésző

Az Opera 7.23 elnyerte a PCWorld legjobb böngésző díját 2004-re. A legjobb levelező kategóriában az Outlook 2003 nyert.

PC World 2004 An alternative browser without the bloat, according to Rob Enderle, president and principal analyst of the Enderle Group, Opera 7.23 is a fleet-footed package that provides innovative ways to view, analyze, and store Web pages. Opera's security options are strong and easy to configure. The beta for version 7.5 looks promising, too. Free ($39 without the ad banner)

Biztonsági frissítés

Az Opera 7.51 ajánlott biztonsági frissítés minden Opera felhasználónak. A javított hibáról a PC Fórumon lehet bővebben olvasni.

A felhasználók megtévesztésére a lehetőséget az adja, hogy az Opera böngésző - konkurrenseivel ellentétben - nem korlátozza az oldalhoz kapcsolódó, annak meglátogatásakor a címsorban a weblap URL-je előtt megjelenő ún. "favicon" képecskék méretét, amellyel így akár a teljes címsor elfedésére, és tartalmának meghamisítására is lehetőség nyílik. A trükk kihasználásával a bankok, boltok vagy beléptetőrendszerek külső megjelenését utánzó hamis weboldalak tökéletesen elmaszkolhatják valódi címüket, és a felhasználót abban a tévhitben ringatva, hogy az eredeti weboldalon jár, bizalmas információk kiadására vehetik rá.

Opera 7.51

Megjelent az Opera 7.51 veriója, ami az előző 7.50-hez tartalmaz javításokat. Új funkcióként csak a kijelölt szöveg levélben való idézése került bele.

A változások listája angol nyelven érhető el.

IRC stílusok

Az Opera 7-ben az IRC stílusának állításáról már volt szó. Ezeken kívül további IRC stílusok is letölthetők. A stílusok telepítése a következő (az Operát nem kell közben bezárni):

  • mentsük le a megadott CSS fájlt az Opera styles mappájába
  • nyissuk meg a fenti mappát, és az ott található im.css fájlt nevezzük át (pl. im_original.css-re)
  • nevezzük át a letöltött fájlt im.css-re
  • egy megnyitott IRC ablaknál válasszuk a Nézet menüben a Frissítés parancsot, hogy az új stílus betöltődjön
süti beállítások módosítása