Magyar Opera

Az Opera felvásárolta a FastMail.FM-et

A mai napon egy érdekes bejelentést tett az Opera Software. Kiderült ugyanis, hogy felvásárolták az ausztrál FastMail.FM levelező szolgáltatót. Az oldaluk 11 éve indult el, és jelenleg reklámmal támogatott ingyenes, illetve fizetős levelezőfiókokat kínálnak. A tárhely mérete a fizetett összegtől függően 10MB és 8GB között változhat. Ezen felül minden fiókhoz tartozik IMAP elérési lehetőség.

Adódik a kérdés, hogy mire volt jó ez a lépés. Az Operának ugyanis szintén régóta van fizetős levelező szolgáltatása. Az indokokról mindenesetre keveset tudunk. Az biztosnak látszik, hogy a régi felhasználók gond nélkül használhatják tovább a fiókjukat. Kérdés, hogy mi lesz az újítás.

Mert azt ígérnek, legalábbis komoly fejlesztéseket helyeztek kilátásba. Valószínűleg komolyan építeni fognak a mobilos levelezésre, illetve a különböző eszközökről való elérhetőségre. Ahogy a sajtóközleményben fogalmazott Rolf Assev, az Opera Software stratégiai osztályvezetője:
A webfelhasználók legújabb generációja egy mobil eszközön keresztül fogja felfedezni a netet. A lenyűgöző webes élmény mellett elengedhetetlen világszínvonalú üzenetküldő képesség is. Erőik egyesítésével az Opera és a FastMail.FM minden eszközre kínálhat majd üzenetküldő szolgáltatásokat. Ez növeli majd az Opera által a felhasználóknak kínált értéket, miközben segíti a szolgáltató partnereink törekvéseit, hogy jobban magukhoz köthessék a felhasználókat.

Elképzelhető, hogy az Opera egy, a kor színvonalán álló levelezőszolgáltatást akart, amit saját igényeinek megfelelően állíthat be, például hogy mobil eszközökről, akár böngészővel, akár minialkalmazással könnyen és kényelmesen el lehessen érni. Nem tudom, mi sül majd ki ebből, mindenesetre kíváncsian várom a fejleményeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr531964715

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az Opera felvásárolta a FastMail.FM-et 2010.04.30. 17:26:59

A mai napon egy érdekes bejelentést tett az Opera Software. Kiderült ugyanis, hogy felvásárolták az ausztrál FastMail.FM levelező szolgáltatót. Az oldaluk 11 éve indult el, és jelenleg reklámmal támogatott ingyenes, illetve fizetős levelezőfiókokat kínáln…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2010.04.30. 18:00:29

Kor színvonalán álló levelezőt? Ami ingyenesen csak 10 Mb tárhelyet ad? Ez enyhén szólva is nevetséges.

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2010.04.30. 18:05:45

@Karbonade: Alapvetően fizetős szolgáltatás, az ingyenes tárhely nyilván csak beetetés. Szerintem igenis a technikai megvalósítás és a szolgáltatások érdekesebbek, mint a MB-ok. Mellesleg nem mindenki Google meg Microsoft, hogy csak úgy szórják a GB-okat...

A kor színvonala nem azt jelenti hogy nagy a tárhely, beteszel még egy HDD-t és probléma megoldva, ez a legkevesebb. És mi van, ha nem levelező lesz, hanem a FastMail technikáján alapuló üzenet-szinkronizáló csodacucc? :D

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2010.04.30. 19:18:43

@cousin333: Ki van zárva. Arról az Operáról beszélünk, akinek évekbe tellett, hogy html szerkesztést tegyen a levelezőbe, az imap kezelése még most is valahol a borzalmas és a tűrhető között van, és a szinkronizálásba csak a jegyzetek meg a könyvjelzők férnek bele...

De legyen neked igazad :) Én nem látom ebben az üzletet.

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2010.04.30. 19:22:57

@Karbonade: Csak viccből mondtam, tényleg nem tudom. Egyébkén ezt add össze:

1db reklámokkal támogatott ingyenes mail szolgáltató

+

1db alapvetően innovatív, még kávédarálóra is böngészőt író cég

+

1db megvásárolt reklámcég: magyaropera.blog.hu/2010/01/20/az_opera_felvasarolta_az_admarvel_t

= ???

ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás 2010.04.30. 20:08:49

Kis adalék a kor színvonalán álló levelezőhöz: múltkor manuálisan szerkesztettem a szűrésért felelő scriptet, erre a rendszer automatikusan elküldte mail-ben az eredetit. Ha véletlen elszúrnék vmit...

ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás 2010.04.30. 20:11:39

@Karbonade: nálam teljesen jól viszi a portable Opera beépített levelezője a fastmail-es fiókokat IMAP-pal. Nem borzalmas, nem tűrhető - pont jó.

amodent 2010.04.30. 23:23:06

@Karbonade: ne haragudj, de pont az ilyen kommentek miatt van most az egész Fastmail közösség teljesen kiakadva. Egy alapvetően hardcore, professzionális közegről van szó, akik hajlandóak voltak a GMail-ek és a Yahoo-k ingyenes világában _fizetni_ egy e-mail szolgáltatásért, csak hogy olyan technológiákat használhassanak, mint pölö a fenti kommentben említett egyedileg programozható levélszűrő. Ezt most felvásárolta az Opera és félő, hogy egy tömegigényeket kielégő e-mail/messaging szolgáltatást akar belőle csinálni azoknak, akik gigabájtokban mérik a kor színvonalát. A Fastmail fórumána fél banda azonnal cancel-ezte az előfizetését és operás emberek jöttek győzködni őket, hogy ne tegyék. Nem hiányzott ez senkinek, elhiheted.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.04.30. 23:42:45

@amodent: Szép dolog, hogy fizetsz a színvonalas szolgáltatásért, de ilyen noname szolgáltatókban nem bízom. Egyszer már két évnyi archivált levelezésemet plusz néhány regisztrációmat buktam a szépreményű Mailpont miatt.

Ezek a kis szolgáltatók általában nem megbízhatók. Amellett, hogy egy rakás helyről meg sem érkeznek rá a regisztrációs levelek tele vannak apróbb, de annál idegesítőbb problémákkal, például az egy héten 10-15 random alkalommal felugró szerver nem elérhető üzenettről a kellemetlenebb "szerver tényleg napokig nem elérhető, illetve órákat késik, bocsi" jellegű hibákig.

A FastMail-t nem ismerem, így nem is írom le látatlanban (maximum az alapján, amit látok, hogy nyújtani tud ingyen), de nem egy kis szolgáltatóval jártam már hasonlóan.

Az egyedileg konfigurálható levélszűrő alatt pedig pontosan mit értesz? Sima csoportosításra szolgáló szűrőket (ami Operában és Gmail webes felületen is jól konfigurálható), vagy spamszűrőt, ami ellen a megelőzés a legjobb megoldás, mert attól nem leszek boldogabb, hogy egy külön mappába rendezgetve megtekinthetem az összeset és megnézhetem, hogy ugyan nem-e keveredett mégis közé jó levél.

@Karbonade: Az Opera IMAP kezelésével mi a baj? Ebben az esetben egyedül a Gmail a problémás és még a súgójukban is bevallják, hogy valóban eltér a megszokott IMAP-tól (ami ugye mappákon alapul címkék helyett). Azt meg durva lenne elvárni, hogy azok után, hogy a Google ennyire gyökér módon áll az Operához még húzzák rá a Gmail címkézős megoldását a kliensre (amit aztán megint össze-vissza változtatgatnak jó szokásuk szerint. A webmail stringet is kivették, pedig az jóval kisebb horderejű "fícsör" volt, mert tele lett a tökük a Google hülyeségeivel.

amodent 2010.05.01. 00:04:12

@penge™: ha a Fastmail noname szolgáltató lenne, nyilván az Opera sem vásárolta volna fel :) Egy 10 éves cégről/szolgáltatásról beszélünk egyébként, ahol a TOS egyik kiemelt része a 99,997%-os rendelkezésre állás és a garantált backup. Amit ingyen nyújt(ott), az a trial, egyértelmű, hogy az üzleti modeljük a fizetős ügyfelekre épül(t).

Nem egyedileg konfigurálható levélszűrőről beszéltem, hanem programozhatóról. Van egy Sieve nevű programnyelv erre és a Fastmail felhasználók egy jelentős része szépen ebben írogatta a szűrés/rendezés script-jeit.

ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás 2010.05.01. 00:53:48

@penge™: @penge™: ha a kis szolgáltatók közé sorolod a fastmail.fm-et, akkor tévedsz.
Szerintem bőven az első 10 legnagyobb e-mail szolgáltató közt van.
Sok tekintetben olyan, mint az Opera a böngészők közt: tanulni kell a beállításokat, de ha egyszer testreszabod, nincs nála jobb.

Az említett levélszűrő a SIEVE script , ha van kedved, itt olvashatsz utána:
www.fastmail.fm/docs/sieve/

Én használok ingyenes fiókot is (pl. a blog.hu-s reg-hez), eddig semmi gondom vele.
A fizetős része érdekes igazán a dolognak - nem véletlenül.

Csak pár példa:

- Sieve (ez már volt, de akkor is itt a helye);

- 2GB FTP tárhely (beépített fotókezelő fényképalbumokhoz);
- teljes log az összes lekérdezéshez (időpont, IP cím, stb.);
- tárhely bármely weboldalának letöltése .zip-ben,
- stb...

Csináltam pár képernyőmentést a fizetős fiókról, és feltöltöttem egy fotóalbumba az ingyenes fiókomba:

magyaropera.iguanamail.fastmail.fm/

ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás 2010.05.01. 00:56:14

az előzőhöz:

A hozzáférés korlátozható, mint jelen esetben is. Felhasználó nem kell, pass: magyaropera

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2010.05.01. 11:12:18

@penge™: Az Opera IMAP kezelője céges környezetben, konkrétan az Exchange szerverrel való kapcsolatban nem túl fényes. Sokáig használtam és tűrtem a hülyeségeit, mivel még így is jobb volt, mint egy Outlook. De azóta a Calendar miatt teljesen át kellett álljak Outlookra, és egy Xobni kiegészítővel már keresni is tudok benne realtime. Operára pedig már újabban be sem tudtam konfigurálni az IMAP-et úgy, hogy működjön. Néha sikerült neki letölteni pár levelet, de folyton összekveredtek az Exchnage-el, úgyhogy fel is adtam.

Elhiszem, hogy az Exchange szar, de ez a legelterjedtebb céges levelezőszerver, illene rendesen támogatni, HA tényleg szeretnék növelni a céges jelenlétüket. De ennek kicsi az esélye, mert a legtöbb céges proxyval is még mindig komoly (és folyton visszatérő) problémái vannak az Operának. Hiába mutatom meg a kollégáknak, hogy mit tud, ha a proxy hibák miatt időnként át kell menjenek IE/FF alá. Ahol viszont soha semmi gond nincs a proxykkal.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2010.05.01. 11:16:39

@amodent: Ebből is látszik, hogy elhibázott ötlet volt ez a vásárlás, kicsinálják a FastMail táborát, nekik pedig szerintem nem lesz belőle semmi extra hozadékuk.

Még ha van is valami nagyívű elképzelés emögött, akkor sem fog történni semmi egetrengető, egyszerűen az összeadásban szereplő elemek egyike sem tudja beindítani az emberek fantáziáját. Egy újabb reklámokkal megspékelt üzenetküldő mobilra? Tényleg fantasztikus innováció...

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.05.01. 11:36:54

@Karbonade: Nem az, hogy szar (amúgy sajnos tényleg az), hanem licenszelt zárt fejlesztés, ahogy az MS-től már megszokhattuk. Nyilván a saját megoldása fogja a legjobban kezelni, ugyanez volt az MSO formátumokkal is, komplexebb dokumentumokat a mai napig máshogy jelenít meg az OOo és az MSO.

Lásd: Régi Hotmail POP3 "alternatíva", amit csak az Outlook, Outlook Express/Live Mail kezelt normálisan. A sima POP3 fizetős volt.

Vagy Skydrive drag n' drop és még sok más.

Ezzel nem túl sok felhasználót nyernének. Egy cégnél a support és a stabil (multi) háttér a legfontosabb, számukra az Opera kellően ismeretlen és garázscég ahhoz, hogy inkább az Outlook-ot (ami úgyis ingyen jár az Office-hoz supporttal, mindennel és bármelyik dzsunka rendszergizda is elboldogul vele) válasszák helyette.

Ráadásul az Outlook az MS jellegű hülyeségeit leszámítva (.exe csatolmányokkal való kínlódás, gyakran illogikus menürendszer, stb.) valóban nagyon okos mailkliens. Attól már csak egy jobb van, a The Bat, de az pedig az e-mail kliensek Operája, nem túl ismert és van neki egy rakás olyan fícsöre, amit az emberek többsége nem használ, viszont az tényleg mindent tud.

Tehát te éppen szórakozhatnál ott portable (vagy szabadabb cégnél telepített) Operával, de biztos, hogy nem az lenne a cég alapértelmezett levelezője. Egyrészt a support maximum a Magyar Opera blog lenne (vagy fizetnének érte, mikor az MS-t így is-úgy is kifizetik), másrészt ahhoz fel kéne fejleszteni Outlook szintre egy rakás, magánfelhasználók számára felesleges fícsörrel.

SOCKS támogatás viszont tényleg lehetne benne... Ellentétben a WAIS-szal és a Gopherrel, azt még használják is.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.05.01. 18:49:46

@ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás: "Szerintem bőven az első 10 legnagyobb e-mail szolgáltató közt van."

Yahoo, Gmail, Hotmail, AOL, GMX, Mail.com, Inbox.com, több nagyobb nemzetközi hirtelen nem ugrik be, de gyanítom ha globálisan, nem pedig USA-only szemmel nézzük még akkor is vannak előtte, minden országnak saját mailszolgáltatói, amik bőven meghaladják, nemhogy szolgáltatáskínálatban (az ingyenesről beszélek), hanem még felhasználószámban is.

Kicsit olyan érzésem van, mintha páran a zacskós levegőért fizetnének. Ingyen van, bárhol hozzájutsz sokkal kényelmesebben.

"Az említett levélszűrő a SIEVE script"

Nem tudom, nekem az "if:" "is:" "has:" "and:" és "or:" bőven kielégíti az igényeimet, a felhasználók 90%-ának még ennél kevesebb is, főleg akik nem értenek a scriptekhez. Amúgy a Wiki oldalukat elnézve ugyanezek többségét a Gmailben is meg tudod csinálni a fentebb említett advanced filterekkel ingyen.

Minek használsz ingyenes fiókot is, mikor van lehetőséged aliasokra, akár teljesen eltérő domainnevekkel? Ha olyan profi cucc, akkor nem egyszerűbb lenne egy Sieve scripttel beterelni az adott aliasra érkező leveleket egy külön mappába?

FTP-re eddig weboldalon kívül máshol nem volt szükségem.
Fotóalbumom nincs, de ha lenne akkor is van egy rakás ingyenes több giga tárhellyel, beállítható jogosultsági szintekkel, meg mindenféle bizbasszal.

Ha teljes nem is, de jó pár (asszem 10) utolsó belépési infót tároló log van a Gmailben is. Ez már érdekesebb számomra (gondolom ingyeneshez ez sincs), de annyira nem létszükséglet, aki az én mailfiókomat feltöri az meg is érdemli. :D Olyat úgysem talál benne, ami számára hasznos lenne bármilyen szempontból.

Tárhelyet meg weboldalt megint nem kérek árukapcsolva az e-mail szolgáltatóhoz. Ha ennyire el vannak eresztve, akkor csapják a 2 gigás fotótárhelyet a fiókomhoz.

Ráadásul ez a legdurvább leosztás, amit láttam. Ha nekem megfelelne az Ad Free, akkor fizessek még plusz 15 dollárt az eggyel fölötte lévőért, amihez kapok egy rakás számomra felesleges cuccot, csak azért, mert szeretnék 50 megától nagyobb tárhelyet és 2 megától nagyobb csatolmányméretet?

Én örülnék a legjobban, ha lenne a Gmailnek alternatívája, de sajnos nincs. Talán még a GMX, ha nem késne negyedórákat az IMAP...

Az Operától pedig felesleges várni, hogy majd több szolgáltatást ad az ingyenesben, vagy reklámokért cserében ingyenessé teszi a többit, esetleg leveszi a reklámot az SMTP-ről (ami így használhatatlan)...

amodent 2010.05.01. 19:36:43

@penge™: az általad felsorolt szolgáltatók nem üzleti szolgáltatók, kivéve talán a Google, de az Apps ugye ott is fizetős. Azaz hiába van neked gmx-es e-mail címed, ha egyszer elszáll, akkor puszi, csoki, mehetsz isten hírivel, benne volt a ToS-ban, hogy max csúnyán nézhetsz rájuk, ennyi.

Egyébként nem tudom, miről is beszélünk. Faszán felsorolod, hogy mire nincs szükséged az FM szolgáltatásaiból... ja, nincs is ott accod. Akkor mire fel a kritika? Nyilván azért tudott 10 évig működni a cég, mert volt elég ember, akik viszont hajlandóak voltak fizetni is mindezért. És éppen azért nem örül senki a felvásárlásnak, mert mindenki attól tart, hogy az Opera leépíti mindazt, amitől az FM jó volt, csak hogy reklámos ingyenmail-t dobálhasson a böngészője használóinak.

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2010.05.01. 20:05:37

Ahogy én látom, a FastMail-esek leginkább azon vannak kiakadva, hogy ilyen váratlanul jött ez a felvásátlás, illetve, hogy kaptak egy levelet, ami 24 órát hagy nekik a döntésre, hogy jó lesz az Operával is, vagy inkább mennek. Ráadásul aki nemrég fizetett (mondjuk előre akár 3-5 évre), az sem kap vissza pénzt.

Az aggodalmuk nyilván érthető, hiszen egy változás mindig bizonytalan.

Ugyanakkor itt sem kellene késhegyre menő, elkeseredett vitát nyitni, mert a felvásárlás tényén kívül szinte semmit nem tudunk. Várjuk meg, mi lesz ebből.

Egyébkét aligha vett volna meg egy ilyen céget az Opera, ha nem akarná továbbfejleszteni, mert akkor egyszerűen a saját Operamail szolgáltatását is felfuttathatta volna.

amodent 2010.05.01. 20:55:33

@cousin333: igen, a továbbfejlesztés biztos, csak kérdés, hogy milyen irányban. Mondjuk így elég szarul jött ki a dolog, nekem is van két évem befizetve, nyilván nem lépek le és hagyom a pénzem veszni. Ha lett volna refund, akkor komolyabban meg kellett volna fontolnom a dologot.

Ami szerintem járható út lesz egyébként (whisful thinking, persze), hogy az Opera az operamail-es felhasználóit migrálja az FM-be (az e-mail címeik megtartásával persze), a free kategóriát kicsit kibővíti, hogy azért vonzó legyen a gmail/yahoo/stb. ellenében és a pro cuccokat megtartja a fizetős kategóriákba.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.05.01. 22:43:09

@amodent: "Azaz hiába van neked gmx-es e-mail címed, ha egyszer elszáll, akkor puszi, csoki, mehetsz isten hírivel, benne volt a ToS-ban, hogy max csúnyán nézhetsz rájuk, ennyi."

A jogról az a véleményem, hogy egy papír, amivel az ember kitörölheti azt a bizonyos testrészét. Mivel emberek vagyunk, nem pedig gépek és nincs belénk programozva, hogy követni kell a törvényt, így maximum megfoghatatlan önbizalmat ad, mintha azt mondogatnád magadnak, hogy sebezhetetlen vagy. Igaz, egészen addig, amíg meg nem vágod magad.

Ugyanúgy mondogathatod, hogy jogod van az élethez, ha fejbe lőnek, vagy azt, hogy jogod van igényt tartani a pénzedre, mikor a fehérgallérosok kiforgatnak mindenedből.

A mai világban egyedül az közös érdekben és a tényekben lehet bízni.
- Tény, hogy a Google/Microsoft/Yahoo multi.
- Tény, hogy profitjuk van a szolgáltatásukból.
- Érdekük, hogy ne fuccsoljanak be, neked pedig szintén érdeked, hogy megmaradjon a levelezésed.

Azért, mert nincs fiókom, még elolvastam a szolgáltatáslistát. Az 50MB az elég pontos mértékegység ahhoz, hogy tudjam: Elég-e, vagy nem.

Abban viszont egyetértek, hogy a felvásárlásnak nem látom sok értelmét.
Ha a pénzt marketingre költötték volna már beljebb lennének.

@cousin333: "Ráadásul aki nemrég fizetett (mondjuk előre akár 3-5 évre), az sem kap vissza pénzt."

- Ennyit a jogról. :D Még véletlenül sem úgy írták meg, hogy a felhasználó járjon jól.

Egyébként bármennyit is fejleszt rajta, a nagyokkal úgysem tud versenyezni. Plusz marketing is kell ehhez is, hogy az emberek váltsanak.

Az e-mail pedig mint tudjuk olyan, amit az emberek többsége szintén nem szívesen cserél le, főleg mikor valami fos szolgáltatónál van, ahol sem átirányítás, sem POP3, sem IMAP és kivágnak ha x ideig nem lépsz be, ami 1-től 3 hónapig terjed.

ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás 2010.05.03. 07:45:34

@penge™: azért használom az ingyenes fiókot is (és nem alias-t helyette), mert az alias-okhoz való bejelentkezés a fő mail-címmel lehetséges (e-mail és jelszó). Ha webes felületet használnék, nem lenne ez gond, de nem azt használom. Az M2 (és a többi levelező kliens) nem képes az alias-okat külön fiókként kezelni. Szűrőkkel szét lehet dobálni a különböző címekre érkező leveleket, de mivel ugyanazzal a bejelentkezéssel jutok be minden virtuális fiókba, ezért az összesben megjelenik az adott beérkező levél.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.05.03. 08:59:19

@ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás: A bejelentkezés igen, viszont bármire (már amit az SMTP nem tilt a visszaélések miatt, de az aliasokat nem szokta) átírhatod az e-mail címedet (csak az szervernél kell az Incoming és Outgoing-nak megmaradni a bejelentkezési névnek).

IMAP-nál pedig nem kell szűrőkkel szétdobni, webes felületen beállítod, hogy
account1@fastmail.fm-re érkező leveleket pakolja egyenesen az account1 mappába
account2-re érkezőket az account2 mappába és így tovább, az INBOX-on jobbklikk és kiveszed a pipát az összes többi mellől. Onnantól össze is csukhatod őket, mindegyik (legalábbis a fontos) aliasoknak csinálsz 1-1 fiókot, így az adott címre érkező levélre válaszolva automatikusan arról a címről fog az Opera válaszolni, amire érkezett.

Tehát ha Received-ből kezeled ömlesztve mindet, akkor is ha az account3@fastmail.com-ra érkezik, akkor az account3@fastmail.com-ról fog válaszolni abban az esetben, ha van ilyen fiókod. Ha nincs, akkor az alapértelmezettről (ami a legelső beállított mailfiók).

Ha pedig külön akarod kezelni, akkor kinyitod az egyes fiókokat és onnan kezeled.

Persze nem akarlak semmire rábeszélni, csak gondoltam ha már úgyis fizetsz érte legalább a lehetőségeit használd ki.

ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás 2010.05.03. 09:26:17

@penge™: Köszi a tippeket.
Lám, mindig tanul az ember. :)

ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás 2010.05.03. 18:53:35

... na ez nem jött össze :(
Az alias fiókbeállításai (Inbox - minden pipa ki, kivéve az alias mappája) felülírták a fő fiók beállításait. Gondolom, amiatt, hogy ugyanaz a bejelentkezés.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.05.03. 22:24:20

@ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás: Pedig eddig úgy gondoltam, hogy ez kliensoldalon történik, ugyanis ha Operában állítom, akkor Gmail-en nem változik a checkbox állapota.

ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás 2010.05.04. 09:32:34

@penge™: az elgondolás logikus. Még nincs kizárva, hogy én szúrtam el valamit.

ZeGa 2010.05.05. 16:38:04

Hát nem tudom mi lesz ebből, de ha mégis valami jó sülne ki belőle és össze tudnának rakni egy mondjuk a gmail-nél jobb levelező rendszert, akkor én lehet, hogy otthagynám a google-t. Bár tudom, hogy erre kevés az esély.

ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás 2010.05.08. 08:47:09

@penge™: végigcsináltam újra. 2 alias-nak külön fiók opera alatt, mindkettőnek saját mappák a fő fiók alatt webes felületen létrehozva. Az egyik alias 4 mappát, a másik 6 mappát kezelt.
Opera alatt a mappákat leosztottam a fiókokhoz. Volt keveredés rendesen...
Ha az egyik fióknak megmutattam, mely mappák tartoznak hozzá, a másik is változott véletlenszerűen 1/2/3 mappát maga alá rántva

ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás 2010.05.08. 08:50:43

... volt, hogy mindkét alias alatt ugyanazok a mappák látszódtak. A legdühítőbb, hogy nem volt benne se rendszer, se logika. Opera ki, majd újraindítás is elég volt a keveredéshez (induláskor szinkronizált).
Áttettem az egész hóbelevancot Tha Bat! alá, ott tökéletesen működik.
Jah, kis apróság: az Opera képes volt 3 mappát teljesen kiüríteni ok nélkül. Kénytelen voltam (most először) a fastmail.fm "restore from backup" funkcióját kipróbálni.

ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás 2010.05.08. 09:18:07

3296
portable
tőletek szedtem
elvileg ezzel is menni kéne
gyakorlatilag meg nem
rápróbálok az újjal is, mert a "de ne véreset" nem igazán szeretem
még rss olvasó sincs benne :p

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.05.08. 09:33:05

@ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás: Kéne, viszont azóta volt benne egy rakás M2-t is érintő javítás. Már lassan eléri azt a szintet, amilyennek a 10.50-nek kellett volna lenni.

A Bat-ben nincs RSS??? Én még régebben az aktívabb levelezős korszakomban úgy ismertem, mint a világ legjobb mailkliense.

ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás 2010.05.09. 10:22:31

@penge™: leszedtem az új verziót, kipróbáltam azzal is.
A probléma továbbra is fennáll: a mappák keverednek az alias-ok alatt. Most új dolog történt: az összes levelem elszállt. Mindkét alias összes mappája üres.
Jó néhány órám ráment eddig a szopolásra, és most megint rá fog menni. Backup-ból visszaállítani az egészet nem kevés idő lesz.
Kicsit tele van a f.szom az opera M2-vel.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.05.09. 11:50:11

@ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás: Kipróbáltam Gmail-ben, hogy az egyik esetben a googlemail.com domainnel jelentkeztem be és valóban, a módosítás szerveroldalon zajlik, nem pedig kliensoldalon. Tehát ugyanez történne bármelyik mailkliensben, nem csak az M2-ben.

Az jutott még eszembe, hogy második fióknak POP3-at állítasz be, hogy sose ellenőrizze a beérkező leveleket. Viszont mivel a FastMail SMTP szerverén keresztül küldesz vele, így, így ugyanúgy bekerül a fő IMAP fiókod Sent mappájába.

ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás 2010.05.09. 14:12:00

@penge™: ugyanerre jutottam én is.
Köszönöm, hogy foglalkozol a bajommal.
Azt hiszem, az utóbbi egy hétben rengeteget tanultam (a saját káromon) az IMAP lelkivilágáról.
süti beállítások módosítása