Magyar Opera

Az én Operám - 17. Árvai Dániel

A Magyar Opera blog meghirdette cikksorozatát, amiben bárki megírhatja, hogy ő hogyan használja az Opera böngészőjét. Ehhez segítséget is talál a kiírásban. Az alábbi írás is ennek az akciónak az eredményeként született, ezúttal Árvai Dániel jóvoltából, akinek ezúton is szeretnénk megköszönni a munkáját!

Én és az Opera

Az Opera programról a neten olvastam először. Az Operát 2009-ben kezdtem el használni, méghozzá a 9.5-ös verziót. Azelőtt Explorert, Firefoxot, Chrome-ot használtam netezésre. Az egész azzal indult, hogy ki akartam próbálni más böngészőt is és föltettem a Chrome-ot, de nem tetszett.

A Firefox túl lassú volt. Az Explorer-ről pedig a StandardsMode.hu oldalon olvastam, mennyire hibás a megjelenítő motorja. Ekkor döntöttem úgy, hogy kipróbálom az Operát, mely nemcsak szabványkövetésében, de funkciógazdagságában és testreszabhatóságában is megtetszett.

Mindig fölteszem a legfrissebb verziót a gépemre. Windows-on, az otthoni gépemen használom.

Így néz ki

Csak a címsor és a fülsáv van bekapcsolva, meg a menüsor. A Mágus gombját leszedtem, a helyére beraktam a Desing mode-ot és a teljes képernyőt fülsávval és címsorral. Két saját eszköztár beállításom van, annyi a különbség köztük, hogy az egyiken van keret a címsor gombjai körül, a másikban nincs.

1. eszköztár:

Akkor használom, ha az alap skin van bekapcsolva, vagy az átlátszó gyorshívós téma.

2. eszköztár:

Ezt meg akkor, ha másik skint használok.

A skin-eket szeretem cserélgetni. Régebben nem bírtam ki 10 percet ugyanabban a témában, de most kb hetente váltok skin-t.

Ezek a témák vannak meg:

Használt funkciók

A jelszókezelővel szinte mindig megjegyeztetem a felhasználói adataimat. Operából többnyire levelezem. 12 gyorshívóm van. Könyvjelzőimet mapparendszerben tárolom, név szerint rendezve. Keresni a címsávból szoktam, a keresősávot ki is kapcsoltam.

Kiegészítők

Nem használok kiegészítőket.

Véleményem az Operáról

Szerintem az Opera a legjobb böngésző. Annyira hozzászoktam, hogy nem lennék meg gyorshívó, panelek, áthúzható gombok nélkül nem lennék meg, az tuti. ;-)

Tipp! További hasonló cikkeket a gyűjtőoldalon találhatsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr801698252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

~Melcsy 2010.01.25. 15:54:13

Nagyon tetszik a gyorshívó! (Egy kérdésem lenne: A gyorshívóban hogyan lehetne eltüntetni az átlátszó ablakkereteket? Ilyesmire gondolok:

files.myopera.com/Sutekh/files/speed_dial_fullscreen.jpg

A háttérrel nem lenne gond, azt könnyen megoldom - mit és hogyan kell megváltoztatni hogy az ablakkeretek teljesen átlátszóak legyenek? ;) Előre is köszönöm!)

~Melcsy 2010.01.25. 15:57:16

Itt van pl. még egy hasonló (itt csak a háttér adja az "ablakokat / papírdarabokat"):

files.myopera.com/imarooned/files/speeddial_sticknotes.jpg

Lali_ 2010.01.25. 20:53:07

@KenGuruL: Nagyon úgy néz ki, hogy FF-ban nem lesz H.264, viszont ez még egy okot jelent, hogy Operában legyen :D Ha nem is 100% hivatalosan, de valahogyan.. Mondjuk mondják meg, hogy xy másik progi telepített cuccát tudja használni..

Egyébként jobb oldalon lent: Olvastál valami érdekeset az Operáról? Küldd el nekünk!: magyaropera.blog.hu/2007/12/08/opera_cikkek

tetra · http://unsigned.freeblog.hu/ 2010.01.27. 08:00:12

Sziasztok!

Nektek nem szokott olyan lenni, hogy begyön az oldal, elkezd tölteni ott a jobb felső sarokban (kinek hol) a sáv (talán maximumon ha jól emlékszem), és akkor semmit nem lehet kezdeni az oldallal, viszont ha egy határozott esc lenyomással megszakítom ezt a töltést, akkor azonnal végrehajt minden addigi inputot. Ezt teljesen random időpontokban és (eddig jól működő) oldalakon teszi. Bármi élmény?

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2010.01.27. 08:41:15

Ilyenkor érdemes kipróbálni egy profilfrissítést. A profilodból készíts egy mentést az operaprefs.ini fájlról, majd töröld le vagy nevezd át, és indítsd újra az Operát. Pár beállítást újra meg kell majd adnod, de sok ilyen furcsa hibát javít ez a módszer.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.01.27. 09:57:46

@tetra: Én ilyet akkor tapasztaltam, mikor a renderelés úgy volt beállítva, hogy mikor az oldal teljesen betöltődik. Ilyenkor töltés közben nem tudsz görgetni. Vagyis az oldal gördül, csak te nem látod, mivel nem renderelte még le a képet.

MosoMasa 2010.01.27. 18:11:17

@penge™: Hali!
Nem kifejezetten ehhez tartozik, de szeretném megkérdezni, hogy hol tárolja az opera a letöltési listát?
Az lenne a gondom, hogy a letöltéseket, torrenteket egy másik gépen szeretném folytatni. Megoldható?

MosoMasa 2010.01.27. 20:39:22

@resius: Köszi, közben megtaláltam, csak az imént nem jó könyvtárban voltam, ahol ez nem volt ott - ezért ijedtem meg. :D

tetra · http://unsigned.freeblog.hu/ 2010.01.28. 09:15:41

@penge™: És ezt hol tudom megnézni/átállítani? opera:configban render címszóval nem találtam hasznos dolgot... Mert könnyen lehet, hogy ez a gond :)

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.01.28. 10:30:34

@tetra: Ctrl+F12->Advanced->Browsing->Loading
Itt pedig: Redraw instantly-tól egészen "Redraw when loaded"-ig be tudod állítani.
süti beállítások módosítása