Magyar Opera

Technikai előzetes 9.62 alapokon!

Sok idő eltelt azóta, hogy először kísérletezhettünk olyan Opera előzetesekkel, amik egy-egy újításra fókuszáltak, és még a weekly-től is elkülönítették őket. A legutóbbi alkalom óta is eltelt több, mint 4 hónap. Akkor egy olyan speciális buildet próbálhattunk ki, ami egyszerre tartalmazta a Video, 3D canvas és a fájl I/O funkciókat. Ha ezek nem mondanak semmit, akkor olvasd el az akkori bemutatónkat. Szükség is van a memória frissítésére, ugyanis a mostani új kiadás szintén ezeket tartalmazza - immár Opera 9.62 alapokon. Tehát a maitechnikába építi bele a jövőbelit.

Személy szerint szívesebben látnék inkább egy előzetest a "még jövőbelibb" verzióból, de ez is mindenképpen megér egy misét. Figyelem! Mivel ez egy technikai előzetes, nem ajánlott korábbi verziókra feltelepíteni. Mindenképpen érdemes biztonsági mentést csinálni a meglévő verzióról is!

Akik kellően bátrak, és éreznek magukban késztetést, azok elérhetik az új változatot Windows, Linux és Mac rendszerekre egyaránt. Az újdonságok kipróbálásához megintcsak a korábbi bemutatónkat tudom ajánlani, most onnan "idéznék":

 OGG videók:

SVG videók:

3D canvas:

Figyelem! Az előzetes verziók még sok hibát tartalmazhatnak, ezeket nem ajánlott mindennapi használatra telepíteni. Az Opera legutolsó végleges verzióját az Opera oldaláról töltheted le.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr66788316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2008.11.25. 19:31:11

Első gondolat: azért adtáák ki, hogy áthidalják a váarkozási időt az Opera 10 előtt. A build száma ugyanis 10469, ami kettővel több csupán, mint a 9.62.

Első tapasztalat: a telepítő így fogadott: "várjon, amíg a telepítő végigvezeti az Opera 10.00 telepítésén" vagy valami ilyesmi hivatalos szöveg. Ami érdekes az a verziószám, ez szerepel a telepítő fejlécében is. A képi világ még a 9.6 telepítőjét idézi...

copin 2008.11.25. 22:55:03

Már értem miről dumált a desktop fórumban egy fickó. Én meg pont előtte feladtam a rendelést a tizes előzetesére. Nem egészen ezt vártam, de ez már jó jel. :P

meneruwa 2008.11.26. 08:09:06

amugy nekem a 3d canvas nem jön be azt irja nincs támogatva pedig alapból kéne tudnia, nem?

ismételtem megjegyzem az indapass elmehet az anyjába a kitalálójával együtt!!!

Y@hOO 2008.12.01. 14:55:19

érdekes, ogg videó: theora decoder not found, svg videóknál anim megy, videó nem jön be, 3d canvas not supported, pff :D
süti beállítások módosítása