Magyar Opera

Vivaldi 3.2

Lassan vége a nyári szünetnek a Vivaldinál is. A 3.2-es verzió nagyja persze még a szabadságolások idején készült, ezért túl sok fejlesztést nem tartalmaz.

Mindkét kiadásba bekerült egy alapértelmezett fehérlista, ami az Adblock Plus elfogadható reklámok funkciójához hasonlít, és a Vivaldi partnereinek címét tartalmazza. Ez azt jelenti, hogy a Vivaldi alapértelmezetten engedélyezi a DuckDuckGo, az Ecosia, a Startpage és a Bing reklámjait.

Ezt a listát természetesen ugyanúgy ki lehet kapcsolni, mint bármelyik másikat, de ha bekapcsolva hagyjuk, azzal a Vivaldit pénzügyileg is támogatjuk. Fontos megjegyezni azt is, hogy ez a lista a reklámokra vonatkozik, nem a trackerekre.

Asztali

Népszerű kérés volt, hogy a videó popupban is lehessen némítani a videót, és mostantól lehetséges is. Emellett mindössze két apróságnak örülhetünk. Egyrészt a Beállításokban át lehet helyezni a lapfülek bezáró gombját a bal oldalra a favicon helyére, másrészt a Jegyzetkezelőbe bekerült egy gomb, amivel az ablak elrendezését lehet megváltoztatni, hogy a szerkesztő ne a jegyzetek listája alatt, hanem mellett jelenjen meg.

Mobil

Az asztali összeállításhoz hasonlóan mostantól telefonon is lehet saját tracker- és reklámblokkoló listákat felvenni. Emellett az egyetlen újdonság az, hogy az eszköztár a lapkezelőben is leköltözött a képernyő aljára, hogy fogásváltás nélkül is lehessen használni.

LetöltésVáltozáslista (asztali)Változáslista (mobil)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr6016137794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZeGa 2020.08.16. 18:42:01

Sziasztok!

Eddig a mobil verziónál a megnyitott oldalak között úgy is lehetett váltani, hogy az alsó navigáció sávon elhúztad az ujjad jobbra vagy balra. Ez most megszünt? Csak mert nálam nem működik és a beállítások közt sem találom.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2020.08.16. 23:08:58

@ZeGa:
Más is jelezte, hogy nem működik. Azt hiszem, bug.
süti beállítások módosítása