Magyar Opera

Vivaldi Android Beta

Nagyon hosszú várakozás után végre megjelent a Vivaldi Androidos kiadása. Egyelőre hivatalosan még csak béta verzióban érhető el, de a fejlesztők arra bátorítanak mindenkit, hogy próbálja ki.

A hosszú fejlesztési idő oka az volt, hogy a szokásos mobilos funkciók mellett az asztali kiadás főbb eszközei is bekerültek a mobilos összeállításba. Ezek közé tartoznak az oldalsáv, a jegyzetek, az olvasó mód, a saját keresőmotorok és a fejlett lapkezelés. Természetesen van szinkronizálás, valamint jelszó-, könyvjelző- és letöltéskezelő is.

A böngésző minimális követelménye az Android 5-ös (Lollipop) verziója. A tabletekre optimalizált felület készítése folyamatban van. Az iOS-es kiadás viszont egyelőre nincs napirenden, mivel ott a Blink helyett az Apple saját WebKit forkját kell használni.

SZERK: Egy külön bejegyzésből kiderült, hogy a Vivaldi nem az Android WebView-ját használja, hanem a saját, asztali verzióból ismert Chromium forkjára épít egy teljesen különálló alkalmazást. Így tudják biztosítani a teljesen személyre szabható felületet és a biztonsági megszorításokat.

Letöltés, Bejelentés és képek

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr5515052538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZeGa 2019.09.09. 20:40:07

Na végre! Már régóta erre várok. Eddig elég stabilnak tűnik.

norker (törölt) 2019.09.14. 20:28:10

Sajnos nem fog reklámblokkolót tartalmazni, így értelmetlen az Operával szemben.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2019.09.15. 15:46:05

@norker:
Azért vannak más szempontok is, amik másoknál esetleg nagyobb prioritást élvezhetnek.

Egyébként most a legutóbbi hivatalos verzió az, hogy beépített blokkoló nem lesz az internet alapvető tartalomszolgáltató modellje miatt, viszont az addonok használatát olyan szinten támogatják, hogy ha a Google tényleg kirántja a webRequest API-t a böngésző alól, akkor akár saját, limitált addon katalógust is indíthat a Vivaldi. Abban pedig szinte biztosak lehetünk, hogy mobilon is lesz addon támogatás előbb, vagy utóbb.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2019.12.05. 19:10:49

Frissült a béta. A gyorshívókat lehet már a kezdőlapon is kezelni, a lapokat pedig oldalra mozdulattal bezárni.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2019.12.05. 21:36:22

Ja, és már Chromebookra is lehet telepíteni. :)
süti beállítások módosítása