Magyar Opera

Vivaldi 2.1

Egy hónappal a sokat csúszó 2.0-s verzió után máris itt van a böngésző következő stabil kiadása.

A 2.1-es verzió a gyors parancsokra gyúr rá. Ez az a régi Operás funkció, amit sokan hiányolnak az összes többi böngészőből. Az F2 gomb megnyomása után egy felugró ablakban kulcsszavak segítségével vezérelhetjük a böngészőt. Többek között:

  • Kereshetünk a megnyitott lapok, könyvjelzők és előzmények között
  • Nyithatunk új lapot webcím vagy keresési kifejezés beírásával akkor is, ha a címsáv el van rejtve.
  • Használhatjuk a böngésző egyéb, eszköztárról vagy menüből elérhető funkcióit.

A mai kiadástól kezdve pedig létrehozhatunk új jegyzeteket, és kereshetünk is a tartalmukban, illetve a weblapok és a GUI nagyítását is szabályozhatjuk.

Összefoglalni nehéz, hogy mi mindent meg lehet oldani ezzel az eszközzel, ezért érdemes tenni vele egy próbát. Főleg azoknak, akik az egér helyett a billentyűzetet preferálják.

Az újdonságok sorát a vadi új AV1 videó formátum támogatása zárja. A fejlesztői ágon ugyan elérhetővé vált már a kék a képben (PiP) videólejátszó, de ebbe a stabil kiadásba még nem került bele. Ami pedig a hibajavításokat illeti, ezeket át lehet futni a hivatalos bejegyzés végén.

Letöltés

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr1614321927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

expa 2018.10.25. 17:45:35

Sziasztok!

Valamiért nekem nem sikerül a Vivaldi-ba importálni az OPERA beállításokat, jelszavakat. HIBA, HIBA, HIBA. Pedig kiléptem az OPERA-ból Mi lehet gond?

expa 2018.10.25. 23:46:01

Na, a fenti dolog megoldódott :)

Viszont nekem nem jegyzi meg újraindítás után a lap méreteket hiába állítom be pl 125%-ra. Plus reklám blokkoló nincs benne gyárilag mint az OPERA-ban?

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2018.10.26. 08:42:00

@expa:
Beállítások -> Weblapok -> Use Tab Zoom
Nem tudom, hogy van magyarul, de jobb oldalt, az alapértelmezett nagyítás csúszka alatt van. Ki kell venni a pipát, és működni fog. Nem teljesen értjük, hogy miért így. Valószínűleg bug, de így működik.

Reklámblokkoló nincs benne. Tegyél fel egy addont!

expa 2018.10.26. 12:27:23

@Nekomajin: Lapnagyítás használata elől kivettem a pipát és így megmaradnak a méretek :) Köszi szépen! Egész jó ez a VIVALDI...

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2018.12.08. 12:41:40

A héten négy snapshotot adtak ki. Nem lennék meglepve, ha a jövőhéten jönne a stabil. Egy csomó hasznos jóság lesz benne.

awking 2018.12.11. 17:21:44

@Nekomajin: tényleg, bár lehet még korai.

A gyorshívó nálam furin működik, nem mindig lehet megnyitni a könyvjelzőket + több bővítmény nem működik pár hete (ezt jeleztem is a szerény angol tudásommal)

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2018.12.11. 21:22:03

@awking:
A gyorshívós hibát elvileg javították a tegnapi RC-ben.

Milyen bővítmények nem mennek?

awking 2018.12.11. 22:39:52

@Nekomajin: nálam se tegnap, se ma nem lett jó. 2 gyorshívó mappám van, ha a kettő között oda-vissza kattintok, akkor utána a Könyvjelzők nem nyílik meg. Csak akkor lesz jó, ha az előzményekre kattintok és onnan újra a könyvjelzőkre.
Aztán újra, ha oda-vissza kattintok a mappák között, akkor megint nem nyílik meg a könyvjelzők.
Na most ezt magyarul se tudom ennél egyszerűbben leírni :D

OneNote Web Clipper és a Checker Plus for Gmail a bibis, mind a kettőnél ugyanaz a probléma, nem tudnak bejelentkezni. A OneNote Web Clipper-nél felugrik a bejelentkező ablak, majd egyből bezárul; a Checker Plus for Gmail-nél végigmegy a bejelentkezés, úgy tűnik minden jó, de a bővítmény megnyitáskor újra bejelentkezést kér.
süti beállítások módosítása