Magyar Opera

Támadás érte az Opera szervereit

Az Opera szerver adminjai a mai nap során közzétettek egy bejegyzést, amiben leírják a támadás részleteit. A hét elején behatolásra utaló jeleket fedeztek fel a szinkronizációs szervereken. A támadást gyorsan semlegesítették, a károk felmérése viszont még folyamatban van. Nem kizárt, hogy az Opera fiókok belépési adatai és a szinkronizált adatok is külső kézbe kerültek.

A fiókok jelszavának csak a sózott ellenőrzőösszege van tárolva a szerveren, a szinkronizált jelszavak pedig titkosítva vannak. A többi szinkronizált tartalom viszont nincs titkosítva. Fontos azt is megjegyezni, hogy a titkosított jelszavak visszafejtéséhez szükséges kulcs csak kliens oldalon létezik, ezért azokat biztosan nem szerezték meg a támadók.

Az üzemeltetők a biztonság érdekében törölték az összes felhasználó belépési jelszavát. Új jelszót az autentikációs oldalon lehet beállítani. Emellett azt javasolják, hogy a felhasználók minden olyan oldalon változtassanak jelszót, ahol az Operás, vagy bármelyik szinkronizált jelszót használják.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr6811654832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brummicsek 2016.08.27. 16:22:18

Jaj ez fajin. Myoperás címem volt! :D

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2016.08.27. 18:39:44

@brummicsek:
User error. ;)

Írjál erre a címre, hátha tudnak segíteni: security@opera.com

RaidX 2016.08.29. 09:33:55

Én olyan levelet kaptam tőlük amiben írják, ha nem sikerül a jelszóváltás regisztráljak újr akár a régi címmel is. Nem tudom ez még aktuális? Nekem sikerült az új jelszó mert élő vebcímem van.
süti beállítások módosítása