Magyar Opera

Opera 39 developer (39.0.2226.0)

Főbb újdonságok

  • Energiatakarékos mód (Ha a laptop töltőkábelét kihúzod, az eszköztáron automatikusan megjelenik egy ikon. Erre kattintva lehet bekapcsolni a funkciót. A böngésző néhány paraméterét módosítja - háttérfolyamatokat csökkent, kikapcsolja az animált témákat, fixen 30 FPS-re állítja a megjelenítést -, aminek segítségével akár 50%-kal is növekedhet az üzemidő. )

További újdonságok

  • A VPN funkció egyelőre csak privát ablakban fog működni. (okan kérték, hogy legyen oldalspecifikus beállítás, de azt tovább tart megoldani. Ezért kompromisszumos megoldásként valószínűleg ez fog a 38-as stabilba kerülni.)
  • Javították a WebRTC-nek köszönhető IP szivárgást. Most már addon nélkül sem kerül ki a valódi IP cím.

Teljes változáslista

Letöltés: Windows, Mac, Linux

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr48711444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

semmiii99 2016.05.12. 16:33:19

Ez az energiatakarékos mód vajon az androidos operába is bekerül?
A VPN-t meg szerintem úgy kellene megoldani, mint a reklámblokkolót. Tehát a beállításokban ha bekapcsolom akkor megjelenik az eszköztáron különben meg nem.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2016.05.12. 17:13:25

@semmiii99:
Úgy van megoldva a VPN. A probléma az lehet, hogy a reklámblokkoló és a különböző oldalspecifikus beállítások (sütik, geolocation, stb.) a helyi gépen működnek, a VPN-hez viszont kell a szerver, ezért processzenként(?) külön kellene szabályozni, hogy mit hová küld az Opera.
A fejlesztők kommentjeiből úgy veszem ki, hogy ez a cél, csak nem olyan egyszerű, ezért egyelőre van egy ilyen félig-meddig megoldás.

expa 2016.05.12. 22:15:32

A reklámblokkoló is még gyerek. Nem lehet felületeket tiltani benne mint pl az ADBlock-ban :(

Mérnork 2016.05.14. 18:58:50

Most ez a beépített VPN mennyivel több, mint pl. a DotVPN kiegészítő?
Mert mindkettőben bekapcsoltam Német országot és a speedtest.net ugyanannyinak mérte gyakorlatilag a sebességemet, a tartózkodási helyemet meg mindkét esetben Német o.-nak látta.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2016.05.14. 20:21:31

@Mérnork:
Elvileg valamennyivel kevésbé erőforrás igényes, mert nem külön processzben fut, mivel nem addon. De nem tudom, hogy ez egy középkategóriás gépen mennyire érezhető. Más különbséget én nem látok.

Igazából az Opera most nem mutatott be világrengető újdonságokat. Egy kis erőforrás igény csökkentés itt, egy kis sebesség növelés ott, de ezek csak laboratóriumi körülmények között mutatnak igazán jól. Az én meglátásom szerint az igazi fegyvertény itt az lesz, hogy ezeket egy csomagban, beépítve adják. A Turbó×adblock×VPN kombó már elég csábító sokaknak, most meg még ezt az akksi kímélő funkciót is bedobták.
süti beállítások módosítása