Magyar Opera

Opera 36 developer (36.0.2072.0)

Főbb újdonságok

  • A gyorshívó (újra) komoly változtatásokon esett át. Letisztultabb külső, átalakított navigációs sáv. De amit most láttok, az csak a kezdet. A következő kiadásokban a navigációs sáv felturbózása várható. Többek között ki-be kapcsolható elemekkel. (opera:flags#web-ui-navigation-sidepanel)
  • Az eszköztáron lévő addon gomboknál a Firefox megoldását alkalmazzák. Ha nem férnek ki a gombok, a program egy linyíló listába helyez néhányat. (chrome://flags/#extension-toolbar-expander)

További újdonságok

  • A Windows 10-es összeállítás további megjelenésbeli javításokat kapott.
  • Javítottak a szinkronizálás stabilitásán. Mostantól kevesebb hibaüzenetet fogunk kapni.
  • Alapértelmezetten engedélyezték a dupla-könyvjelző törlő funkciót. Ez meg fogja szűntetni a szinkronizáláskor fellépő problémát.

Jelenleg még láthatatlan fejlesztések

  • A News (lánykori nevén Discover) beépített RSS olvasóval fog bővülni. De valószínűleg csak a 37-es verzióban.

Ismert hibák

  • A privát ablakokban nem lehet írni a címsávba.
  • Az új kezdőlapnál erősen villog a lapváltás, de már javítják.

Teljes változáslista

Letöltés: Windows, Mac, Linux

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr298154662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mesant 2015.12.10. 19:54:26

Már működik az gyorshívóban az új oldalsáv. Jól mutat. A sebességgel sincs baj.

awking 2015.12.11. 11:01:56

Esélyes, hogy ezt az oldalra rendezhető navigációs sávot akarják összeollózni az oldalpanellal?
Plusz, ha tényleg lesz RSS olvasó is beépítve, akkor már egész pofás kis böngésző lehetne újra az Operából

expa 2015.12.11. 16:43:17

Annyira jó már az opera mint régen. Nagyon jól működik. Legalább is én nem látok különbséget :) Próbáltam az FF-et és a Chrome-t de mindegyikkel csak a gondom volt. Operával semmi. Királyság...

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2015.12.11. 21:02:15

@awking:
Nem, az oldalsáv az egy teljesen külön téma. Egyszerűen csak rájöttek, hogy a lehető legrosszabb helyre tették a navigációs sávot, ráadásul teljesen feleslegesen hatalmas nagy ikonokkal, most meg próbálják javítani.

Egyébként a fejlesztők kommentjei alapján úgy tűnik, hogy most egy nagy szemléletmód váltás kezdetén vagyunk. Nem akarom elkiabálni, de valószínűleg sok beállítási lehetőséget kapunk a közeljövőben. Itt most nem új (vagy régi) feature-ökről van szó, hanem a meglévőknek a testreszabhatóságáról.

awking 2015.12.11. 21:11:50

@Nekomajin: azért gondoltam,h összerakják majd az oldalsávval, mert most -ha az is nyitva van- már lassan nem fér el jobbról tartalom. Így külön-külön nem lenne túl használható.
Régen sokszor bejött amit szerettem volna, hátha most is :)

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2015.12.11. 21:45:23

@awking:
De a nevigációs sáv csak a belső lapokon jelenik meg. Ráadásul 99%, hogy mozgatható lesz. Talán még lentre/fentre is.

semmiii99 2015.12.12. 23:19:44

@Nekomajin: Ezek az apróbb testreszabhatósági lehetőségek hiányoznak még az operából és mivel az előző két verzióban nem kaptunk látványos újdonságokat, így talán most jönnek rendesen.
"De a nevigációs sáv csak a belső lapokon jelenik meg. Ráadásul 99%, hogy mozgatható lesz. Talán még lentre/fentre is." - ezek szerint más is mozgatható lesz pl.: a lapfülek, címsor? Egy rendes oldalsávnak én is örülnék.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2015.12.13. 09:54:24

@semmiii99:
A gyorshívót most már hónapok óta alakítgatják a háttérben, de csak most mutatták be. Az biztos, hogy a gyorshívó és a navigációs sáv valamilyen szinten testreszabható lesz. Ráadásul már a jövőheti kiadásban.

A fülek és a címsáv viszont egyelőre biztos, hogy marad a helyén, mert abban az irányban most nem fejlesztenek. Ami még változhat a közeljövőben, (de ez egyelőre csak feltételezés), az az eszköztár gombjainak láthatósága.
süti beállítások módosítása