Magyar Opera

34 developer, első frissítés (34.0.2011.0)

Főbb újdonságok

  • A címsáv előnézeti képeinél mostantól a leggyakrabban látogatott oldalak jelennek meg, ahogy az eredetileg is tervezve volt.
  • A Mac-es felhasználóknak implementálták az operációs rendszer natív megosztás funkcióját egy gomb formájában az eszköztárra.

További újdonságok

  • A Discover belső lap mostantól News néven fut.
  • Javították az oldalsáv egy régi bugját. Mostantól alapból meg fog jelenni, ha korábban úgy zártuk be a böngészőt.
  • A böngésző figyelmeztetést dob, ha folyamatban lévő letöltés közben akarjuk bezárni. (browser://flags/#show-downloads-in-progress-warning)

Jelenleg még láthatatlan fejlesztések

  • Folyamatosan dolgoznak a letöltéskezelő megújításán. Hogy pontosan milyen változások lesznek, azt egyelőre nem tudni.

Teljes változáslista

Letöltés: Windows, Mac, Linux

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr217950822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mihics Zoltán (Med1on) 2015.10.08. 19:57:47

"A böngésző figyelmeztetést dob, ha folyamatban lévő letöltés közben akarjuk bezárni."

Végre! :D

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2015.10.08. 20:00:21

@Med1on:
Én még csak félig örülök. Jobb lenne ez minden bezárásnál.

awking 2015.10.08. 22:22:09

Biztos van olyan élő ember aki használja a Felfedezést, de ha már nem lehet kikapcsolni, akkor nem lehetnének benne magyar hírek is?
Vagy azt lehet tudni, hogy honnan szedik a tartalmat ahhoz a sok támogatott nyelvhez? Közösség dobálja össze? Esetleg volna arra lehetőség,h akár mi is küldhessünk be?

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2015.10.09. 06:45:34

@awking:
Fizetéses elven működik. Az Opera egyesével állapodik meg a híroldalakkal.

ata4100 2015.10.09. 09:09:28

@Nekomajin: Akkor magyar hírekre nem sok esély.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2015.10.09. 16:28:25

@ata4100:
Ezt nem mondanám, de nyilván nem mi vagyunk az elsődleges célpont. Olyan országokban nyomják jobban, ahol nagyobb a felhasználói bázis.

AtHoS 2015.10.13. 14:15:04

@Nekomajin:
Ez elég érdekes és ingoványos terület szvsz. a jelenlegi felhasználói létszámok mellett. Ha országonként bontanák szét a felhasználókat célzó fizetős oldalakat, akkor nem valószínű, hogy maradna annyi létszám, akikért a megbízók fizetnénk vagy esetleg nem akkora összeget

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2015.10.13. 17:27:39

@AtHoS:
Alapvetően arról van szó, hogy az angol/német/francia/spanyol/orosz/kínai nyelveket sokan beszélik a világon. Ha egy angol nyelvű lap bekerül, akkor azt sok országban fogják olvasni. Ezen kívül vannak olyan országok, amik az Operának fontosak. Ilyen például Lengyelország, ahol irodájuk is van, vagy például India, amire kiaknázatlan területként tekintenek.

Mivel a környező országok már benne vannak, ezért várható, hogy előbb vagy utóbb nálunk is megkeresnek néhány lapot. De egyrészt nem ez a prioritás, másrészt amíg országosan akkora az Opera piaci részesedése, amekkora, addig nem biztos, hogy egy magyar hírportál fizet azért, hogy bekerüljön a böngészőbe.

Ez egyértelműen egy üzleti megoldás az Opera részéről. Viszont zseniális ötlet, mert én ugyan nagyon ellene vagyok a többszöri szűrőn áttolt hírek tálalásának, de mégse spamelnek vele. Tulajdonképpen az ikonján kívül sosem találkozok a funkcióval. Ez valahol a régi Operát idézi.

mtibee 2015.10.14. 11:37:07

Sziasztok!

Csak én nem tudok "í" és "Í" betűket a címsorba írni? Mindenhova máshova tudok. (Angol billentyűzetem van.)

Köszi:
M. Tibor

AtHoS 2015.10.14. 12:40:10

@Nekomajin:

Lényegében ugyanarról beszélünk. A gyakorlatban pedig látjuk, hogyan is próbálnak kihozni valamit jelen körülmények között.
Hátha idővel lesz nagyobb piaci felhasználói bázis, mert azt is remélem, hogy egy jó darabig még nem kell attól tartani, hogy "befuccsolnak".

Melóban XP alatt is Opera-t használok, pedig FF memhasználat mennyisége sokkal-sokkal jobb XP-n.
Otthon 8.1, 10 alatt viszont nem foglalkoztam ilyenekkel, mert több program egyidejű használata mellett is van mindig 3-4 giga szabadon, ami több, mint elegendő nekem. Melóban viszont mindössze 3 gigából kell gazdálkodni. Na ez viszont nem igazán megy neki gazdaságosan, de gondolom ez a motorból fakadó "örökség" lehet

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2015.10.14. 16:23:54

@AtHoS:
A memória igény amiatt van, hogy minden lapot külön processzben futtat. És nem csak a weblapokat, hanem az addonokat is. A róka azért takarékosabb ilyen szempontból, mert az csak a plugineket futtatja külön.
süti beállítások módosítása